Ημερίδα «Αθλητισμός και υγεία» από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Το πάντα επίκαιρο θέμα «Αθλητισμός και υγεία», που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, είναι το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιείται στην αίθουσα του πρώην «Φουγάρο» στον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου ,στο Ηράκλειο, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Περιφερειακή επιτροπή ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 από της 10πμ έως 2μμ.

Μια ημερίδα  στην οποία εξέχοντες ομιλητές, ιατροί ,προπονητές ,αθλητές θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την υγεία στον αθλητισμό ,ενώ θα υπάρξει και η κατάθεση του Παύλου Αδάμου ο οποίος ως ποδοσφαιριστής βίωσε έναν σοβαρό τραυματισμό ,20 χρόνια πρίν, στις 21 Μαρτίου 1999 ,αλλά δεν σταμάτησε…Επίσης για πρώτη φορά στο Ηράκλειο  ο επιστημονικός διευθυντής της  ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑΣ Γιάννης Ασλανίδης θα αναπτύξει ένα θέμα που έχει να κάνει με αθλητές –προπονητές με δυσλεξία και πως μπορεί να γίνει παρέμβαση. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον αθλητισμό Ατόμων με αναπηρία.

Η ημερίδα, που απευθύνεται σε μικρούς ,μεγάλους αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς , γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και η είσοδος είναι δωρεάν. Μεγάλοι υποστηρικτής είναι οι εταιρείες του Προέδρου της Δαμάστας Αντωνίου Παπαδάκη.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

10.15-10.30    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

Σταύρος Αρναουτάκης ,Περιφερειάρχης Κρήτης

Βασίλης Λαμπρινός ,Δήμαρχος Ηρακλείου

Αντώνης Παπουτσάκης ,αναπληρωτής ταμίας Δ.Σ  ΠΣΑΤ

 

ΠΑΝΕΛ

 

Όλγα Σουτζή ,Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου

Γιώργος Κοχιαδάκης ,καθηγητής καρδιολογίας ,Γραμματέας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Στέλιος Σβολιαντόπουλος ,μέλος Περιφερειακής επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου

 

 

10.30-10.50  Χάρης Χ.Βαβουρανακης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός ,«Πρωταθλητισμός και παιδί: Ένα δύσκολο στοίχημα»

 

10.50-11.10  Νικόδημος  Παπαβασιλείου ,προπονητής Εργοτέλη, «Οι απαιτήσεις στο μοντέρνο ποδόσφαιρο»

 

11.10-11.30  Αντώνιος Καλογεράκης, Καρδιολόγος, «Προ αθλητικός καρδιολογικός έλεγχος. Κάρτα υγείας αθλητή».

 

11.30-11.50  Γιάννης Ασλανίδης ,Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Weill Cornell και επιστημονικός διευθυντής της  ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑΣ , «Συμβουλευτική (coaching) σε πρωταθλητές και αρχάριους αθλητές με δυσλεξία».

 

11.50-12.10 Γιώργος Βαρβεράκης, ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑμΕΑ , «Ο αθλητισμός ως μέσο κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης μεταξύ αθλητών με αναπηρία και μη»

 

12.10-12.30 Παύλος Αδάμος , Team Manager στην ΠΑΕ ΟΦΗ, πρώην ποδοσφαιριστής , «Πως βιώνει ο αθλητής έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Η περίπτωσή μου».

 

ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

 

ΠΑΝΕΛ

Αντώνης Παπουτσάκης , αναπληρωτής ταμίας Δ.Σ  ΠΣΑΤ

Μάνος Σουργιάς ,μέλος Περιφερειακής επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου

Μαρία Πετρούτσου , μέλος Περιφερειακής επιτροπής ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου

 

12.30-12.50 Στέλιος Λιναρδάκης ,προϊστάμενος τμήματος διατροφής Βενιζέλειου Νοσοκομείου , «Διατροφή αθλητών»

 

12.50-13.10  Γιώργος Κλάδος , Γυναικολόγος – Μαιευτήρας , « Αθλητισμός και Γυναίκα. Πλεονεκτήματα»

 

13.10-13.30  Παναγιώτης Χριστόφορος ,μπασκετμπολίστας Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων, (Α.Σ.Κ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ) , « Ο ρόλος του αθλητισμού για ένα ΑμΕΑ. Αντιμετώπιση κοινωνίας».

 

13.30-13.50  ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

1.230.000 ευρώ για τις Τοπικές Κοινότητες διεκδικεί...

Για έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μέσω του Προγράμματος LEADER Ομόφωνα...

«ΑΝΟΙΞΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...

Με ένα «πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφιερωμένο στη Γυναίκα, την...

1.230.000 ευρώ για τις Τοπικές Κοινότητες διεκδικεί...

Για έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μέσω του Προγράμματος LEADER Ομόφωνα...

«ΑΝΟΙΞΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...

Με ένα «πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων, αφιερωμένο στη Γυναίκα, την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιτυχής έναρξη της πιλοτικής δράσης «Γνωρίζουμε τα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη – Πολιτιστικές Διαδρομές»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε με...

Ρέθυμνο:Πανηγυρική θεία λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Περάματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε σήμερα 23...

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων Θεοχάρη Αθητάκη

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...