Ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Εθνική Σχολή Εθνικής Άμυνας διοργανώνουν την ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Εξωτερική Πολιτική».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, από τις 8:30 έως τις 13:30.

Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου 1918-1923», συντονιστής θα είναι ο Γεράσιμος Καραμπελιάς, Καθηγητής Κοινωνικής Μορφολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Η στρατηγική του Ελευθερίου Βενιζέλου για τη “Μεγάλη Ελλάδα” μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» και ο Σωτήριος Ριζάς, Διευθυντής Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Πολιτικές και Στρατηγικές όψεις της Μικρασιατικής εκστρατείας».

Στην δεύτερη συνεδρία με θέμα «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάννης. Οι Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου», συντονιστής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο οποίος θα συζητήσει με τους Άγγελο Συρίγο, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η ΣΕΘΑ αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού Σώματος, Υπουργείων, δημόσιων οργανισμών και λοιπών φορέων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.