Ιωάννα Παλιοσπύρου: Στο πλευρό του 22χρονου μάγειρα που κάηκε με το λάδι σε κουζίνα ξενοδοχείου – Θα καλύψει τα έξοδα

Η ιστορία του νεαρού άγγιξε την Ιωάννα Παλιοσπύρου, τη γυναίκα που συγκλόνισε την Ελλάδα όταν έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι και εντυπωσιάζει με τη δύναμη της ψυχής της
Έμπρακτα στηρίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον 22χρονο εγκαυματία, ο οποίος κάηκε από καυτό λάδι στο πρόσωπο και τα χέρια ενώ δούλευε σε κουζίνα ξενοδοχείου, σύμφωνα με το debater.gr.

Ειδικότερα, η ιστορία του νεαρού άγγιξε φυσικά και την Ιωάννα Παλιοσπύρου – η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε την Ελλάδα όταν έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι – η οποία επικοινώνησε με την οικογένειά του και την ενημέρωσε ότι θα ζητήσει από τον δικό της δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση, ενώ η ίδια θα καλύψει όλα τα έξοδα.

Παρέμβαση από το ΣΕΠΕ

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό με τον νεαρό μάγειρα στα Μάλια, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν καυτό λάδι έπεσε πάνω του και αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο – σύμφωνα με το όσα κατήγγειλε ο ίδιος – τον έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα, γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από χθες (σ.σ. προχθές) και πόρισμα συντάσσεται και εκδίδεται εντός ολίγου! Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το “άλφα και το ωμέγα” για μας! Καμία ανοχή δε θα υπάρξει στις παραβιάσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η περιπέτεια του 22χρονου, που είχε αναδειχθεί από ρεπορτάζ της “Ν.Κ.”, είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Κρήτης αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή των Μαλίων.

«Με έβαλαν σε δωμάτιο με ωμά κρέατα»

Ο 22χρονος εργαζόταν στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπως καταγγέλλεται, σε καθεστώς “μαύρης” εργασίας. Δεν ήταν ασφαλισμένος και ως εκ τούτου τα χρήματα που λάμβανε ήταν “μαύρα”, χωρίς να υπάρχουν τα ένσημα. Είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, πως οι άνθρωποι που δουλεύουν σε ξενοδοχειακές μονάδες εργάζονται σε καθεστώς υπερεντατικοποίησης. Ο 22χρονος μετέφερε μια κατσαρόλα από το ένα “πάσο” στο άλλο. Η κατσαρόλα περιείχε καυτό λάδι, το οποίο έπεσε στο χέρι του και στη συνέχεια το σκεύος έπεσε στα χέρια και στο κεφάλι του νεαρού.

Ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Το αντιφατικό της υπόθεσης είναι πως ο νεαρός δεν πήγε σε κάποιο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Παρά τον πόνο που ένιωθε, μεταφέρθηκε σ’ ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες με αλοιφές, ώστε να ηρεμήσει. Για ποιο λόγο; Ενδεχομένως δεν ήθελαν οι προϊστάμενοι του ξενοδοχείου να μαθευτεί πως ο συγκεκριμένος νεαρός δούλευε ανασφάλιστος, αφού στο νοσοκομείο ρωτούν τον χρήστη υπηρεσιών υγείας σε ποιο ταμείο είναι ασφαλισμένος.

Η μητέρα του καταγγέλλει πως μέχρι να ειδοποιηθεί ο γιατρός του καταλύματος τον έβαλαν σε έναν χώρο με ωμά κρέατα, για να περιορίσουν δήθεν τον αφόρητο πόνο από τα εγκαύματα.

Ένταση

Την ίδια στιγμή, ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα ο 22χρονος μάγειρας. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στους συνδικαλιστές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στον εγκαυματία και στη μητέρα του που ζητούν την πλήρη κάλυψη της περίθαλψής του, αλλά και έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου, έδωσαν το “παρών” τόσο ο 22χρονος εγκαυματίας όσο και η μητέρα του, ζητώντας να συναντηθούν με εκπροσώπους της διεύθυνσης, διεκδικώντας την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του θύματος αλλά και την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για την ασφάλισή του.

Στον χώρο προκλήθηκε στιγμιαία ένταση, καθώς κανένας εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δε δέχτηκε να μιλήσει με αντιπροσωπία των συνδικαλιστών.

Παρά το γεγονός ότι Εργατικό Κέντρο και Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στέκονται στο πλευρό του 22χρονου για να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψής του, φαίνεται τελικά ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανέκρουσε πρύμναν και, αντί να υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, αναμένεται να καλύψει όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις απέναντι στον εγκαυματία.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.