Ιπτάμενα ταχύπλοα & «έξυπνες» τουαλέτες – Έκθεση από το… μέλλον

Έχουν «κλέψει» καρδιές κάποιες από τις έξυπνες συσκευές που εκτίθενται στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

Ιπτάμενα ταχύπλοα & «έξυπνες» τουαλέτες – Έκθεση από το… μέλλον

Το Καντέλα Σι-8, είναι το πρώτο ηλεκτρικό ταχύπλοο που χρησιμοποιεί υδροπτέρυγα για να πετάξει πάνω από το νερό.

Είναι δημιούργημα της σουηδικής εταιρείας Candela και έχει μήκος 8,5 μέτρα ενώ ταξιδεύει με ταχύτητα 20 κόμβων την ώρα.

«Το Candela C-8 είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ταχύτητας. Πετά με υδροπτέρυγα και αυτά τα υδροπτέρυγα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 80% σε σύγκριση με το συμβατικό μας σκάφος».

Όταν το Καντέλα φτάσει σε ταχύτητα 16 κόμβων, τα υδροπτέρυγα ανοίγουν και το C-8 ανεβαίνει πάνω από το νερό, μειώνοντας την τριβή του σκάφους κάνοντάς το πολύ πιο αποδοτικό ενεργειακά, ενώ στα υπέρ του είναι πως δεν προκαλεί ναυτία.

Η λιανική τιμή του έξυπνου σκάφους είναι 395.000 δολάρια και η σουηδική εταιρεία ήδη έχει λάβει περίπου 150 παραγγελίες.

«Χρυσή» τουαλέτα

Μια έξυπνη τουαλέτα που εκτίθεται στην έκθεση κοστίζει 10.000 δολάρια, όμως τα δικαιολογεί τα λεφτά της.

Έχει ενσωματωμένο τον ψηφιακό βοηθό «Αλέξα» της Amazon και δέχεται φωνητικές εντολές, έχει ατμοσφαιρικό φωτισμό και αυτόματο ανέβασμα και κατέβασμα του καθίσματος.

Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική, ειδήσεις και δελτία καιρού ενώ διαθέτει θερμαντήρα καθίσματος, εξατομικευμένες λειτουργίες στεγνωτηρίου και δυνατότητα αυτοκαθαρισμού με φως UV για να σκοτώνει βακτήρια και μικρόβια.

«Με την έξυπνη τουαλέτα Kohler Numi 2.0, δε θα αφήσετε ποτέ ξανά το καπάκι σηκωμένο. Είναι μια εμπειρία χωρίς καμία επαφή που κλείνει και καθαρίζεται αυτόματα όταν βγαίνεις από το μπάνιο».

Η έξυπνη συσκευή περιλαμβάνει αισθητήρα ποδιών που ανυψώνει αυτόματα το καπάκι της τουαλέτας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.