«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο «Manolo»!

Ημερομηνία:

Ασταμάτητος Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου – «Έσπασε» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, περνώντας τα 6.05 και ανεβαίνει για 5η συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση στο βάθρο.

Συνεχίζει το τρομερό σερί του ο Εμμανουήλ Καραλής, που για πέμπτο συνεχόμενο τουρνουά κατακτά μετάλλιο και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 6.05, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν και αυτό δικό του με 6.02 και κατέκτησε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στην Κίνα.

Ο «Μανόλο» πραγματοποίησε μια συγκλονιστική εμφάνιση, έδειξε ότι είναι κορυφαίος αθλητής για ακόμη μια φορά και κοίταξε στα μάτια του μυθικό Αρμάντ Ντουπλάντις, που πήρε το χρυσό για άλλη μια φορά με τον πήχη να φτάνει στα 6.15μ.

Ο Σουηδός θρύλος του άλματος επί κοντώ τα βρήκε σκούρα στη Νανζίνγκ από τον φίλο του «Μανόλο», όμως στο τέλος ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου, με τον αθλητή του Ολυμπιακού να δοκιμάζει κι εκείνος στα 6.15μ. αλλά να μην καταφέρνει να περάσει τον πήχη και να μείνει στην ιστορία.

Το απίθανο άλμα που έκανε ο Καραλής στα 6.05μ.

Παρόλα αυτά ο Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και πλέον έχει την 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, όντας μάλιστα ο μοναδικός που παίρνει ασημένιο μετάλλιο στα 6.05μ.

Το «χρυσό» άλμα του Ντουπλάντις

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ασύλληπτη επιτυχία, με συνδυασμό μεταλλίου και πανελληνίου ρεκόρ, έρχεται δύο εβδομάδες μετά από το χρυσό μετάλλιο που πήρε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τον πρωταθλητή μας να μετράει πλέον 5 μετάλλια στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το Top 5 του Καραλή

6,05μ. Ναντζίνγκ 22/3/2025
6,02μ. Κλερμόν-Φεράν 28/2/2025
6,01μ. Πειραιάς 22/2/2025
6,00μ. Χορζόφ 25/8/2024
6,00μ. Ουψάλα 13/3/2025

Όλα τα άλματα που έκανε ο Καραλής στον αγώνα

Απίθανο «Μανόλο», με την πρώτη και τα 5.95

Ο «Μανόλο» λίγο νωρίτερα έκανε ακόμη ένα «καθαρό» άλμα στα 5.90 μέτρα, ένα ύψος που πέρασαν μόλις έξι αθλητές.

Ο σπουδαίος «Μανόλο» συνέχισε εξαιρετικά και στη δεύτερη του προσπάθεια, αυτή τη φορά στα 5.80, με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι ο πρώτος που πέρασε τον πήχη, με αποτέλεσμα να προηγείται στον αγώνα στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στην Κίνα.

Και το άλμα του Έλληνα πρωταθλητή στα 5.80μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με την πρώτη τα 5.70μ., έχοντας εξαιρετική τεχνική στο πρώτο του άλμα στον αγώνα, άλμα που ήταν σαν εισαγωγικό στον τελικό:

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό:...

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Διεκόπη για τις 27 Απριλίου η δίκη...

Σήμερα στο δικαστήριο παρόντες ήταν 3 από τους συνολικά...

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό:...

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Διεκόπη για τις 27 Απριλίου η δίκη...

Σήμερα στο δικαστήριο παρόντες ήταν 3 από τους συνολικά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πεπτικό: Τι παθαίνουμε όταν δεν τρώμε κρέας για μεγάλο διάστημα; Έρευνα απαντά

Ορισμένοι άνθρωποι που διακόπτουν την κατανάλωση κρέατος για μεγάλο...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί για αύριο Μεγάλη Τρίτη,...

Πρωινοί τύποι ή «νυχτοπούλια»; Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς σε άγχος και κατάθλιψη

Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε νωρίς και αισθάνεστε πιο παραγωγικοί...

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία και κάνει τη δική του αντιπρόταση

Θέτει τους δικούς του όρους - «Δεν θέλουν να...