Ηράκλειο:1,4 εκ. ευρώ για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές προς Δήμους

Ημερομηνία:

1,4 εκ. ευρώ για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές προς τους Δήμους Αρχανών – Αστερουσίων, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Άνοιξε η πρόσκληση για τη διάθεση των χρημάτων από το σχετικό Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Σημαντική η οικονομική ενίσχυση που διατίθεται από Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη προς τους Δήμους Αρχανών – Αστερουσίων, Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδας συνολικού ύψους 1.400.000€, για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων, λόγω του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, αλλά και της θεομηνίας της 15ης Οκτωβρίου 2022, που έπληξαν τους εν λόγω δήμους.

Οι καίριες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα από την κατάθεση και την ένταξη των επιμέρους προτάσεων στο πρόγραμμα, πρόκειται να συμβάλουν στα υπόλοιπα μέτρα, που έχει ήδη λάβει η Κυβέρνηση για τις αποκαταστάσεις, αλλά και για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις χρηματοδότησης για τους παραπάνω Δήμους διαμορφώνονται ως εξής:
Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων: χρηματοδότηση με αντικείμενο τις δαπάνες προς τοις οικισμούς των σεισμόπληκτων και τις κατεδαφίσεις των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων συνολικού ύψους 150.000€.

Δήμος Μίνωα-Πεδιάδας: χρηματοδότηση με αντικείμενο τις κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων κτιρίων, την κάλυψη των δαπανών συντήρησης οικίσκων και την εκπόνηση μελετών για σχολικά κτίρια λόγω του σεισμού της 27.9.2021, συνολικού ύψους 550.000€.

Δήμος Μαλεβιζίου: χρηματοδότηση με αντικείμενο την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Αγ. Πελαγίας – Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου από την πλημμύρα στις 15.10.2022, ενέργειες για έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγίας Πελαγίας και την αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας, συνολικού ύψους 700.000€.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:
«Η απόφαση της χρηματοδότησης προς τους πληγέντες Δήμους μας, από το Υπουργείο Εσωτερικών, που αποτελεί συνέχεια ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού κρατικής αρωγής που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ, πρόκειται να βοηθήσει τα μέγιστα τους συμπολίτες μας και να ωθήσει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των περιοχών.
Προχωράμε στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των περιοχών, με την υλοποίηση ανθεκτικών έργων.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για τη διαρκή συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, καθώς και για την ουσιαστική στήριξή τους, προς όφελος των περιοχών μας.
Συνεχίζουμε ώστε να επουλώσουμε όλες τις πληγές. Ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Δήλωση Συντυχάκη για τις εκδηλώσεις τιμής στη...

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 30 εκτελεσθέντες...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στις Κάτω Ασίτες

Στο επίκεντρο σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός...

Ηράκλειο:Δήλωση Συντυχάκη για τις εκδηλώσεις τιμής στη...

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 30 εκτελεσθέντες...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στις Κάτω Ασίτες

Στο επίκεντρο σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ στη Νέα Σμύρνη: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε είσοδο πολυκατοικίας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Σμύρνη μετά τον εντοπισμό...

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου στη γενέτειρά του Αξό Μυλοποτάμου

20 και 21 Αυγούστου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε το διήμερο 20...

Εορτολόγιο 23 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή, 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Χανιά: Cretan Gea: «Η κρητική φιλοξενία δεν είναι ένα καλωσόρισμα, είναι ταυτότητα»

«Η κρητική φιλοξενία δεν είναι ένα καλωσόρισμα. Είναι ταυτότητα....