Ηράκλειο:30 χρόνια ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, 30 χρόνια γεμάτα φως

«30 ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΦΩΣ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο Rotonda Private Hall, η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων από τη ίδρυση της Ηλιαχτίδας, του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία.
Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή της ταινίας «30 Χρόνια Ηλιαχτίδα» που παρουσίασε μια αναδρομή στη δράση, το έργο και την προσφορά του Συλλόγου.
Ακολούθησε χαιρετισμός της προέδρου της Ηλιαχτίδας, κας Μαρίας Ευστρατίου.
Στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ηλιαχτίδας κα Κωστούλα Τρουλλινάκη παρουσίασε την οργάνωση και την προσφορά της Εθελοντικής ομάδας.
Η κα Κυριακή Γιαννεδάκη, μέλος του Δ.Σ. και μητέρα παιδιού της Ηλιαχτίδας, μίλησε για την προσωπική εμπειρία της και το ρόλο της Ηλιαχτίδας σε αυτή.
Οι Ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τη Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής και Ψυχιατρικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η., κα. Μαρία Μπάστα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή βραβείων σε φορείς, επιχειρήσεις και δημόσια πρόσωπα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, για την πολύτιμη προσφορά τους στο έργο της Ηλιαχτίδας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμητικά βραβεία παρέλαβαν :
• Για το Υπουργείο Υγείας, η Υφυπουργός κα Ζωή Ράπτη
• Για το Υπουργείο Αθλητισμού, ο Υφυπουργός, κο Λευτέρης Αυγενάκης
• Για την Περιφέρεια Κρήτης ο κος Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής.
• Για την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
• Για τον Δήμο Ηρακλείου, η κα Ρένα Παπαδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.
• Για τον Δήμο Αγίου Νικολάου ο κος Αντώνης Ζερβός, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.
• Για τον Δήμο Ρεθύμνης, η κα Δέσποινα Μαυράκη, εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνης.
• Για τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο καθ. κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, Διοικητής Πα.Γ.Ν.Η. και ο κ. Στέλιος Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής Πα.Γ.Ν.Η.
• Για το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Πρόεδρος του Τμήματος, κα Θεανώ Κοκκινάκη ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ευάγγελος Καραδήμας, καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κι επιστημονικός συνεργάτης της Ηλιαχτίδας.
• Για το ΙΤΕ, οι καθηγητές κ. Δημήτριος Πλεξουσάκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ και ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου- Υπολογιστή του Ινστιντούτου Πληροφορικής ΙΤΕ.
• Για την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, ο κ. Στέλιος Καρακούδης- Πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας.
• Για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κος Πάνος Βαζαίος, μέλος της ομάδας Διαχείρισης Δωρεών.
• Για τα Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών «Τειρεσίας Α.Ε.», ο κ. Αριστόβουλος Κλάδης.
• Για την Aegean, η κα Μαίρη Κυριακού, Corporate Responsibility Manager.
• Για τις Μινωικές Γραμμές η κα Ειρήνη Μαράκη, Στέλεχος Υπηρεσίας Επικοινωνίας Μινωικών Γραμμών.
• Για την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης, η κα Άννα Λεμπιδάκη, Αντιπρόεδρος της εταιρείας.
• Για το Τεχνικό Γραφείο ΜorFOSis – Καφφετζάκης Μιχάλης, ο κ. Γεώργιος Καφφετζάκης προς τιμήν του πατέρα του.
• Για τον Όμιλο ΟΤΕ ο κ. Νίκος Λυρώνης, Technical Senior Manager
• Για το Εστιατόριο WAKA, ο κ. Σταμάτης Πλευράκης.
• Για τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου, ο κ. Γεώργιος Γιακουμάκης.
• Για τη Λέσχη Lions, ο πρόεδρος, κος Αλφρέδος Ευθυμίου.
• Για το Όραμα Ελπίδας, η κα Κάτια Χατζηπέτρου, Στέλεχος Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.
• Και τέλος, για την Εθελοντική ομάδα του Συλλόγου η εθελόντρια κα Δήμητρα Αποστολάκη, σύμβολο αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης, έχοντας παλέψει και νικήσει και η ίδια σε παιδική ηλικία, τον καρκίνο, σε ένα χαιρετισμό που συγκίνησε ιδιαιτέρως τους παρευρισκόμενους.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Ευστρατίου ευχαρίστησε όλους όσους με την ανεκτίμητη βοήθεια τους συνετέλεσαν ώστε το όραμα της Ηλιαχτίδας να παραμείνει ζωντανό, να γίνει έργο και προσφορά στους μικρούς ήρωες και στις οικογένειες τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου που με την ορμή, την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητά τους ξεκίνησαν το σημαντικό αυτό έργο, καθώς και σε όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που ακολούθησαν και εργάστηκαν με ζήλο, δρώντας με τις ίδιες αρχές, την ίδια αγάπη και πίστη για τον σκοπό του Συλλόγου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
« Η Ηλιαχτίδα αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που καθένας δίνει πνοή στον Σύλλογο αυτό. Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς.
Στους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες για την πολύτιμη και πολυετή στήριξη τους.
Στους συμπολίτες μας από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου που μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά, ενισχύοντας μας στις χαρές και στις λύπες τους και συμμετέχοντας στις δράσεις μας.
Στα παιδιά και στους εφήβους που αγωνίζονται γενναία και θαρραλέα κατά του καρκίνου.
Στις οικογένειες που ζουν ατρόμητα με την πραγματικότητα του καρκίνου.
Στα παιδιά και στους εφήβους που δυστυχώς δεν είναι κοντά μας πια και στους υπέροχους γονείς τους.
Στους ανθρώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετούν το λειτούργημα τους, παρέχοντας τα μέγιστα για να βγουν οι μικροί ασθενείς νικητές στον αγώνα αυτόν.
Στους εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνουν το χρόνο τους και υπηρετούν με πάθος και χαμόγελο, με σκοπό να ενδυναμώνουν με κάθε τρόπο τους μικρούς μαχητές και τις οικογένειές τους».
Όπως εξήγησε η κα Ευστρατίου στην εκδήλωση αυτή, επιθυμία του Συλλόγου αποτελούσε να παρευρεθούν και να τιμηθούν όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει στην Ηλιαχτίδα. Καθώς όμως οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν, η Ηλιαχτίδα σκοπεύει να δημιουργήσει ένα λεύκωμα των 30 ετών όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι υποστηρικτές και με αυτό τον τρόπο να αποδοθεί η ευγνωμοσύνη που τους αρμόζει.
Κλείνοντας η κα Ευστρατίου μιλώντας εκ μέρους του Δ.Σ. ανέφερε πως η Ηλιαχτίδα συνεχίζει την πορεία και την προσφορά της και υπόσχεται να έρχεται να προσφέρει το φως της πάντοτε με την αρωγή και τη στήριξη των υποστηρικτών και των φίλων της.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Επίσης, εκ μέρους του Παγκρήτιου Συλλόγου Ηλιαχτίδα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για την πολύτιμη χορηγία του.
Το Rotonda Private Hall για την δωρεάν προσφορά της αίθουσας και του δείπνου και για την άψογη εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες του.
Τον σκηνοθέτη κ. Χατζηπαναγιώτη για την υλοποίηση της επετειακής ταινίας.
Τον κ. Στέλιο Ζερβό, για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης αλλά και για την την άμεση, θερμή ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας και για την βοήθεια του στην οργάνωση της βραδιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.