Ηράκλειο:3ο Θερινό Σχολείο στο Μηχανικό Αερισμό-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διοργάνωση:
Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης
Κλινική Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Υπό την αιγίδα
της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας
της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

«3ο Θερινό Σχολείο στο Μηχανικό Αερισμό»
Αίθουσα Α1 Μεταπτυχιακών Σπουδών, Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης
29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2023

Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να παρέχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν: τη φυσιολογία της αναπνοής που σχετίζεται με τον μηχανικό αερισμό, τις βασικές αρχές του μηχανικού αερισμού, καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις για την μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ειδικές περιπτώσεις όπως τα αποφρακτικά νοσήματα και το ARDS, τις αλληλεπιδράσεις ασθενούς-αναπνευστήρα και τεχνικές παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του μηχανικού αερισμού.
Σκοπός του θερινού σχολείου είναι (1) να εξοικειώσει γιατρούς με περιορισμένη ή καθόλου προηγούμενη εμπειρία στον μηχανικό αερισμό στα βασικά στοιχεία της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής και (2) να προάγει τις γνώσεις των ιατρών με προηγούμενη εμπειρία σε μηχανικό αερισμό στην εφαρμοσμένη φυσιολογία και στις σύγχρονες προσεγγίσεις αντιμετώπισης της αναπνευστικής ανεπάρκειας και μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής. Το θερινό σχολείο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζήτηση περιστατικών και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες με χρήση αναπνευστήρα και προσομοιωτή πνευμόνων.
Το θερινό σχολείο αναμένεται να έχει βαρύνουσα σημασία για την εκπαίδευσητων νέων εντατικολόγων και να συμβάλλει στην καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας στις ασθενείς τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.