Ηράκλειο: 82 Εργατικά Ατυχήματα το πρώτο 5μηνο του 2019!

Ημερομηνία:

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε επίπεδο νομού Ηρακλείου καταγράφει τα εργατικά ατυχήματα με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 60χρονο οικοδόμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Στο ίδιο έργο θεατές! Το εργατικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή σε έναν 60χρονο οικοδόμο, πατέρα 2 παιδιών, που έπεσε από τον δεύτερο όροφο της οικοδομής, στο Κορακοβούνι, όπου δούλευε, είναι το 2ο εργατικό δυστύχημα που σημειώνεται στον νομό Ηρακλείου από τις αρχές του 2019. Ένα εργατικό δυστύχημα, που έρχεται για μία ακόμα φορά να φέρει στην επικαιρότητα τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Παρά του αυστηρούς ελέγχους, που γίνονται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την Επιθεώρηση εργασίας, το πρώτο 5μηνο του 2019 έχουν καταγραφεί 82 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 12 πολύ σοβαρά.

Αρκετά βέβαια είναι και τα εργατικά ατυχήματα, τα οποία σημειώνονται στο νομό και τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς επισημαίνει ότι «Αν και η παράλειψη γνωστοποίησης εργατικού ατυχήματος ή η προσπάθεια απόκρυψης αυτού, επιφέρει ποινικές συνέπειες στο πρόσωπο του εργοδότη ή των νομίμως ορισμένων εκπροσώπων αυτού, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις, που υπό τον φόβο το θύμα να βρεθεί χωρίς μεροκάματο, τα στόματα μένουν κλειστά και τα εργατικά ατυχήματα δεν καταγράφονται». Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν σε εργατικό ατύχημα, αποφασίζουν να καταγγείλουν το συμβάν εκ των υστέρων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ διευκρινίζει ότι «δικαίωμα δήλωσης του ατυχήματος έχει και ο ίδιος ο παθών ασφαλισμένος και σε περίπτωση αδυναμίας ή θανάτου, τα οικεία του πρόσωπα. Ομοίως, το εργατικό ατύχημα μπορεί να δηλωθεί και από οποιοδήποτε τρίτο, που έλαβε γνώση αυτού. Σε κάθε περίπτωση, υποχρέωση δήλωσης του εργατικού ατυχήματος στο ΙΚΑ, φέρει και ο ιατρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον παθόντα, εντός 24 ωρών από τότε που έλαβε γνώση του συμβάντος».

Το ΕΚΗ καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, που εφαρμόζονται σε χώρους εργασίας και κυρίως σε οικοδομές και εργοτάξια και καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει επιτέλους σοβαρά την έλλειψη προσωπικού σε μία νευραλγική υπηρεσία, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλο τον νομό Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κρίσιμα...

Συνάντηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελαιοκαλλιέργεια...

Εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου...

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η τροποποίηση του νέου...

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κρίσιμα...

Συνάντηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελαιοκαλλιέργεια...

Εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου...

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η τροποποίηση του νέου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάσχα 2026: Last minute «ανάσα» για τουρισμό – Αγωνία για πληρότητες, ακρίβεια, πόλεμο

Παρά τις πιέσεις, η αυξημένη κινητικότητα των τελευταίων ημερών...

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Ελλάδα–Κύπρος: Επιτυχής συνεργασία σε διακρατικά εργαστήρια πολιτικής προστασίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ACT4ALL». Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και...

«Στις 20:00 θα συμβεί»: Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν για επίθεση που «δεν έχει ξαναδεί»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει τελεσίγραφο που λήγει σήμερα...