Ηράκλειο: 82 Εργατικά Ατυχήματα το πρώτο 5μηνο του 2019!

Ημερομηνία:

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε επίπεδο νομού Ηρακλείου καταγράφει τα εργατικά ατυχήματα με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 60χρονο οικοδόμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Στο ίδιο έργο θεατές! Το εργατικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή σε έναν 60χρονο οικοδόμο, πατέρα 2 παιδιών, που έπεσε από τον δεύτερο όροφο της οικοδομής, στο Κορακοβούνι, όπου δούλευε, είναι το 2ο εργατικό δυστύχημα που σημειώνεται στον νομό Ηρακλείου από τις αρχές του 2019. Ένα εργατικό δυστύχημα, που έρχεται για μία ακόμα φορά να φέρει στην επικαιρότητα τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Παρά του αυστηρούς ελέγχους, που γίνονται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την Επιθεώρηση εργασίας, το πρώτο 5μηνο του 2019 έχουν καταγραφεί 82 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 12 πολύ σοβαρά.

Αρκετά βέβαια είναι και τα εργατικά ατυχήματα, τα οποία σημειώνονται στο νομό και τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς επισημαίνει ότι «Αν και η παράλειψη γνωστοποίησης εργατικού ατυχήματος ή η προσπάθεια απόκρυψης αυτού, επιφέρει ποινικές συνέπειες στο πρόσωπο του εργοδότη ή των νομίμως ορισμένων εκπροσώπων αυτού, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις, που υπό τον φόβο το θύμα να βρεθεί χωρίς μεροκάματο, τα στόματα μένουν κλειστά και τα εργατικά ατυχήματα δεν καταγράφονται». Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν σε εργατικό ατύχημα, αποφασίζουν να καταγγείλουν το συμβάν εκ των υστέρων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ διευκρινίζει ότι «δικαίωμα δήλωσης του ατυχήματος έχει και ο ίδιος ο παθών ασφαλισμένος και σε περίπτωση αδυναμίας ή θανάτου, τα οικεία του πρόσωπα. Ομοίως, το εργατικό ατύχημα μπορεί να δηλωθεί και από οποιοδήποτε τρίτο, που έλαβε γνώση αυτού. Σε κάθε περίπτωση, υποχρέωση δήλωσης του εργατικού ατυχήματος στο ΙΚΑ, φέρει και ο ιατρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον παθόντα, εντός 24 ωρών από τότε που έλαβε γνώση του συμβάντος».

Το ΕΚΗ καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, που εφαρμόζονται σε χώρους εργασίας και κυρίως σε οικοδομές και εργοτάξια και καλεί την κυβέρνηση να εξετάσει επιτέλους σοβαρά την έλλειψη προσωπικού σε μία νευραλγική υπηρεσία, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλο τον νομό Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για τις ανακοινώσεις του...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Δήμος Γόρτυνας:Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την...

Ο Δήμος Γόρτυνας (Κοινωνική Υπηρεσία, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας) συμμετέχει...

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για τις ανακοινώσεις του...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Δήμος Γόρτυνας:Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την...

Ο Δήμος Γόρτυνας (Κοινωνική Υπηρεσία, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας) συμμετέχει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και πιο πολλά ζώα εμφανίζουν χρόνιες «ανθρώπινες» νόσους

Ελληνική μελέτη για την εμφάνιση χρόνιων ανθρώπινων νόσων σε...

Η Κρήτη σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για την ελιά

Νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε Χουδέτσι και Γεωργιούπολη – Το...

Χανιά: Νεκρός άντρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Γεωργιούπολης Χωρίς τις...

Ο Όσιος Ιάκωβος ( Τσαλίκης ) και το διορατικό του χάρισμα

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Ο Όσιος Ιάκωβος (...