Ηράκλειο: Αφημένο στην τύχη του το κονάκι Μπέη Σεκεριά

Ημερομηνία:

Την απίστευτη ταλαιπωρία του για την εξασφάλιση άδειας αναπαλαίωσης διατηρητέου μνημείου, του οποίου η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, περιέγραψε στο neakriti.gr, o ιδιοκτήτης, Νίκος Λεμονάκης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του Ηρακλείου, του αρχοντικού του Μπέη Σεκεριά.

Αν και κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού πριν από δύο χρόνια, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, με το μνημείο να έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου.

 

Ο ιδιοκτήτης μας άνοιξε τις πόρτες του διατηρητέου μνημείου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του, για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες βάζουν φρένο σε εργασίες συντήρησης.

«Είναι άδικο» σχολίασε, με τον ιδιώτη να στέλνει μηνύματα τόσο στο υπουργείο Πολιτισμού όσο και στη Λότζια.

Το Κονάκι Μπέη Σεκεριά αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα Βαλκανικής αρχιτεκτονικής με σαφείς νεοκλασικές επιρροές ενώ η υψηλή αισθητική αντίληψη που αποπνέει , το καθιστούν μοναδικό για το Ηράκλειο.

Διαθέτει χαμάμ, ξύλινη εσωτερική σκάλα και περίτεχνα ταβάνια. Το μνημείο συντηρήθηκε το 1988 και λειτουργούσε για κάποια χρόνια ως ωδείο. Μάλιστα, ο δήμος Ηρακλείου, τα προηγούμενα χρόνια, είχε προχωρήσει σε διάφορες δράσεις για την ανάδειξη του μνημείου.

Ο κ. Λεμονάκης εξέφρασε το παράπονο του για την αντιμετώπιση του, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ήδη χάθηκαν δύο χρόνια, με τη κατάσταση του μνημείου να επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε την ταλαιπωρία του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση του δήμου Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Ρεκόρ για τους επισκέπτες, εξουθένωση για τους εργαζόμενους

Έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις συνθήκες εργασίας στον...

Χανιά:Μέγας Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως στο Ιερό Ναό του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...

Εορτολόγιο 3 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Εκκλησία Σήμερα Κυριακή, 3 Αυγούστου,...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...