Ηράκλειο:Αγωνία για τον 53χρονο Γερμανό – Αγνοείται για 3η νύχτα

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του τουρίστα που χάθηκε την περασμένη Παρασκευή
Κορυφώνεται η αγωνία για τον 53χρονο Γερμανό τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή, όποτε και ξεκίνησε για να εξερευνήσει το Καμαραϊκό σπήλαιο στον Δήμο Φαιστού.

Ο 53χρονος τουρίστας παρά την μεγάλη κινητοποίηση και την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής δεν κατάφερε να εντοπιστεί πριν πέσει το σκοτάδι.

Είναι η τρίτη νύχτα που παραμένει άφαντος, την ώρα μάλιστα που οι καιρικές συνθήκες στον Ψηλορείτη είναι δύσκολες -έχει αρκετό κρύο- με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως έγραψε από νωρίς το Cretalive, στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν αστυνομικοί από το ΑΤ Φαιστού, ΤΑΕ Μεσαράς, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου, δύναμη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Πέραν όμως από αυτές τις δυνάμεις, έχουν κινητοποιηθεί και βοσκοί που έχουν ζώα ψηλά στην περιοχή, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά και drone από αέρος.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος διαμένει προσωρινά στην Πόμπια. Το μεσημέρι της Παρασκευής στις Καμάρες με το αυτοκίνητο αφήνοντας το εκεί. Μάλιστα συνάντησε ένα ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής στον οποίο εξέφρασε την πρόθεση του να ανέβει πεζός μέχρι το σπήλαιο.

Το Σάββατο ο ίδιος κάτοικος είδε ότι το αυτοκίνητο του Γερμανού ήταν ακόμα εκεί και άρχισε να ανησυχεί όποτε σκέφτηκε να ενημερώσει την Αστυνομία.

Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου την Αστυνομία ενημέρωσαν και συγγενείς του Γερμανού, μέσω ενός γείτονα στην Πόμπια, ότι ο 53χρονος αγνοούμενος είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους τα ξημερώματα του Σαββάτου. Φέρεται να τους είπε ότι είχε χαθεί και ότι θα περίμενε να ξημερώσει να βρει το δρόμο του… Όμως την επόμενη ημέρα δεν μπόρεσαν να τον ξαναβρούν τηλεφωνικά, δεν είχε σήμα, και έτσι αποφάσισαν να ειδοποιήσουν αυτό το γείτονα στην Πόμπια όποτε η Αστυνομία από το μεσημέρι της Παρασκευής που ανηφόρισε αυτός, ενημερώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση. Την ίδια ώρα, οι αρχές περιμένουν μήπως και από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δώσουν το τελευταίο στίγμα του κινητού του Γερμανού, κάτι που θα διευκολύνει τις έρευνες.

Σημειώνεται ότι από την συγκεκριμένη περιοχή μπορείς να βγεις σε διάφορα μέρη και προς Ηράκλειο και προς Ρέθυμνο.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.