Ηράκλειο: Η ακρίβεια “καίει” και τις λαϊκες αγορές – Μειώνουν τα ψώνια οι καταναλωτές

Ημερομηνία:

Η ακρίβεια “καίει” και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, με τους ίδιους σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ή ακόμα και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν προϊόντα!

“Η πανδημία δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που ζούμε τώρα” είπε στο Ράδιο Κρήτη και τη Μαρία Ορφανάκη, ο Πρόεδρος παραγωγών Λαϊκών Αγορών, κ. Παντελής Παπαδάκης περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

Ο κος Παπαδάκης τόνισε ότι η κίνηση στις λαϊκές αγορές δεν έχει μειωθεί, ωστόσο οι καταναλωτές είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, σε βαθμό τέτοιο που αρκούνται στο να αγοράσουν 2 με 3 τεμάχια λαχανικών ή φρούτων.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος παραγωγών Λαϊκών Αγορών επεσήμανε ότι οι παραγωγοί κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να “βοηθήσουν” τον κόσμο να μπορέσει να ανταπεξέλθει. “Την ώρα που η ακρίβεια έχει σαρώσει τα πάντα, εμείς κρατάμε τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα” , είπε ο κος Παπαδάκης.

“Το κόστος στα καύσιμα, στο ρεύμα, αλλά και στα λιπάσματα μας έχει “βάλει” μέσα σε αρκετά προϊόντα, αλλά αν ακολουθήσουμε το ράλι της ακρίβειας οι λαϊκές αγορές θα αδειάσουν από κόσμο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά κάποιες τιμές προϊόντων που ανέφερε ο κος Παπαδάκης.

– 4 ευρω το κιλό τα βερύκοκα

– 0,50 ευρώ το κιλό τα αγγοράκια

– 1 ευρώ έως 1.40 το κιλό ευρώ οι τομάτες

– 0.80 ευρώ το κιλό οι πατάτες

Πηγή: ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγώνας για να στελεχωθεί το Ακτινολογικό του...

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, πολύ...

Στην παραλίες του Ρεθύμνου από σήμερα οι...

Ξεκίνησε σήμερα το ναυαγοσωστικό έργο στις παραλίες του Ρεθύμνου,...

Αγώνας για να στελεχωθεί το Ακτινολογικό του...

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, πολύ...

Στην παραλίες του Ρεθύμνου από σήμερα οι...

Ξεκίνησε σήμερα το ναυαγοσωστικό έργο στις παραλίες του Ρεθύμνου,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτισμός: Πόσο διαφέρει ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια; 20ετής μελέτη απαντά

Μια εικοσαετής έρευνα προσφέρει νέα στοιχεία για τον αυτισμό...

ΕΣΥ: Καλοκαίρι χωρίς γιατρούς στα νησιά – Εθνικό Σύστημα Υγείας σε κρίση

Μεγάλη η δοκιμασία για το ΕΣΥ τους καλοκαιρινούς μήνες...