Ηράκλειο: Ανοίγει επίσημα ο δρόμος για τη βύθιση και ωρίμανση 5 χιλιάδων φιαλών κρασιού

Ημερομηνία:

Με την βούλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «ανοίγει» επίσημα ο δρόμος για την ωρίμανση των ποιοτικών κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου στον βυθό της θάλασσας, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να γίνουν ανάρπαστα.

Όπως αποκάλυψε ο Μύρων Χιλετζάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό, θα δοθεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά αδειδοδότηση για τη συγκεκριμένη μέθοδο αποθήκευσης του κρασιού σε θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο εξασφαλίζει την ιδιαίτερη γεύση που αναζητούν οι λάτρεις του οίνου ανά τον κόσμο.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, ο σχεδιασμός της Ένωσης Ηρακλείου θα πάρει σάρκα και οστά, με τη βύθιση για παλαίωση 5.000 μπουκαλιών, ενώ ήδη η Ένωση έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Ναυάγιο» η οποία θα αποτελεί την ετικέτα των βυθισμένων κρασιών για τα οποία ανοίγονται οι προοπτικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Μύρων Χιλετζάκης περιέγραψε τις δυνατότητες που ανοίγονται σε οινοποιούς και Ιδιώτες μέσω της επίμαχης τεχνικής η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό, όπου οι λάτρεις του οίνου πληρώνουν πάνω από 500 ευρώ για να γευτούν ένα ποιοτικό κρασί.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου:Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Όλοι Digital»...

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δήμο Μαλεβιζίου το πρόγραμμα...

Συλλήψεις για την τραγωδία στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου...

Συλλήψεις για την τραγωδία στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – Ερευνάται...

Δήμος Μαλεβιζίου:Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Όλοι Digital»...

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δήμο Μαλεβιζίου το πρόγραμμα...

Συλλήψεις για την τραγωδία στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου...

Συλλήψεις για την τραγωδία στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – Ερευνάται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην ελίτ της Ευρώπης η Ελλάδα: Στις 5 χώρες με τις καθαρότερες θάλασσες για το 2026

Μαζί με ακόμη τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές παραλίες...

Το οικο- άγχος επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων

Ο Γεράσιμος Κολαῒτης μιλά στη Μάρθα Καϊτανίδη. Ολοένα και συχνότερα...