Ηράκλειο: Ανοίγει επίσημα ο δρόμος για τη βύθιση και ωρίμανση 5 χιλιάδων φιαλών κρασιού

Ημερομηνία:

Με την βούλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «ανοίγει» επίσημα ο δρόμος για την ωρίμανση των ποιοτικών κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου στον βυθό της θάλασσας, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να γίνουν ανάρπαστα.

Όπως αποκάλυψε ο Μύρων Χιλετζάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό, θα δοθεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά αδειδοδότηση για τη συγκεκριμένη μέθοδο αποθήκευσης του κρασιού σε θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο εξασφαλίζει την ιδιαίτερη γεύση που αναζητούν οι λάτρεις του οίνου ανά τον κόσμο.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, ο σχεδιασμός της Ένωσης Ηρακλείου θα πάρει σάρκα και οστά, με τη βύθιση για παλαίωση 5.000 μπουκαλιών, ενώ ήδη η Ένωση έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Ναυάγιο» η οποία θα αποτελεί την ετικέτα των βυθισμένων κρασιών για τα οποία ανοίγονται οι προοπτικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Μύρων Χιλετζάκης περιέγραψε τις δυνατότητες που ανοίγονται σε οινοποιούς και Ιδιώτες μέσω της επίμαχης τεχνικής η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό, όπου οι λάτρεις του οίνου πληρώνουν πάνω από 500 ευρώ για να γευτούν ένα ποιοτικό κρασί.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό...

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού...

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού το 11ο Φεστιβάλ...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό...

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού...

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού το 11ο Φεστιβάλ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό της Ράνιας

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της μεγαλώνει στην Ελλάδα

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...