Ηράκλειο: Ανοίγει επίσημα ο δρόμος για τη βύθιση και ωρίμανση 5 χιλιάδων φιαλών κρασιού

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, ο σχεδιασμός της Ένωσης Ηρακλείου θα πάρει σάρκα και οστά, με τη βύθιση για παλαίωση 5.000 μπουκαλιών

Ηράκλειο: Ανοίγει επίσημα ο δρόμος για τη βύθιση και ωρίμανση 5 χιλιάδων φιαλών κρασιού

Με την βούλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «ανοίγει» επίσημα ο δρόμος για την ωρίμανση των ποιοτικών κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου στον βυθό της θάλασσας, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να γίνουν ανάρπαστα.

Όπως αποκάλυψε ο Μύρων Χιλετζάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό, θα δοθεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά αδειδοδότηση για τη συγκεκριμένη μέθοδο αποθήκευσης του κρασιού σε θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο εξασφαλίζει την ιδιαίτερη γεύση που αναζητούν οι λάτρεις του οίνου ανά τον κόσμο.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, ο σχεδιασμός της Ένωσης Ηρακλείου θα πάρει σάρκα και οστά, με τη βύθιση για παλαίωση 5.000 μπουκαλιών, ενώ ήδη η Ένωση έχει κατοχυρώσει την ονομασία «Ναυάγιο» η οποία θα αποτελεί την ετικέτα των βυθισμένων κρασιών για τα οποία ανοίγονται οι προοπτικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Μύρων Χιλετζάκης περιέγραψε τις δυνατότητες που ανοίγονται σε οινοποιούς και Ιδιώτες μέσω της επίμαχης τεχνικής η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό, όπου οι λάτρεις του οίνου πληρώνουν πάνω από 500 ευρώ για να γευτούν ένα ποιοτικό κρασί.

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.