Ηράκλειο:Αντίθετη η παράταξη του Τέως Δημάρχου Χερσονησου Γιάννη Σέγκου στην νέα αύξηση τελών στο Δήμο Χερσονήσου

Ημερομηνία:

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

Σε ανακοίνωσή του, ο τέως Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρει:

Για τρίτη φορά μέσα στο 2024 η δημοτική αρχή προχωρά σε αύξηση τελών στο δήμο μας.

Αυτή τη φορά προχωρά σε αύξηση 20% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας που αφορά όλους τους δημότες μας.
Προηγήθηκε πριν από ένα μήνα η αύξηση κατά 50% των τελών παρεπιδημόντων και εκδιδομένων λογαριασμών, που αποδέκτες έχει ουσιαστικά όλες τις επιχειρήσεις στο δήμο μας, ενώ είχε προηγηθεί και η αύξηση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 36%.
Από ότι φαίνεται μόνη μέριμνα του δημάρχου είναι η εξεύρεση πόρων για την υπέρογκη αύξηση σχεδόν κατά 50%!!!, που φέρνει για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, την οποία σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες μεταφέρει στις πλάτες των δημοτών.

Οι ανωτέρω αδικαιολόγητες αυξήσεις επιβάλλονται δίχως να έχει γίνει καμία προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για την ανάκτηση εκατομμυρίων οφειλών προς το δήμο και τη ΔΕΥΑΧ, σε συνδυασμό με την καταφανή απουσία προσπάθειας περιστολής των δαπανών, όταν κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ως δημοτική αρχή, με πολύ δύσκολες υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες λόγω κορονοϊου και θεομηνιών, δεν επιβάλλαμε καμία αύξηση.
Καλούμε το δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη καθώς και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τις συνέπειες των ενεργειών τους, οι οποίες επιβαρύνουν με σημαντικά κόστη τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων με όπλα και εξύβριση

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...

Δήμος Μαλεβιζίου:Με την τελετή μνήμης στο Μνημείο...

Μεν. Μποκέας :« Η Ελευθερία αποκτά πραγματική αξία όταν...

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων με όπλα και εξύβριση

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...

Δήμος Μαλεβιζίου:Με την τελετή μνήμης στο Μνημείο...

Μεν. Μποκέας :« Η Ελευθερία αποκτά πραγματική αξία όταν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων: Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Eurovision 2027: Η Ολλανδία αποσύρεται από τον διαγωνισμό λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ

Η Ολλανδία είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο την πρόθεσή...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...