Ηράκλειο:Αντίθετη η παράταξη του Τέως Δημάρχου Χερσονησου Γιάννη Σέγκου στην νέα αύξηση τελών στο Δήμο Χερσονήσου

Ημερομηνία:

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

Σε ανακοίνωσή του, ο τέως Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρει:

Για τρίτη φορά μέσα στο 2024 η δημοτική αρχή προχωρά σε αύξηση τελών στο δήμο μας.

Αυτή τη φορά προχωρά σε αύξηση 20% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας που αφορά όλους τους δημότες μας.
Προηγήθηκε πριν από ένα μήνα η αύξηση κατά 50% των τελών παρεπιδημόντων και εκδιδομένων λογαριασμών, που αποδέκτες έχει ουσιαστικά όλες τις επιχειρήσεις στο δήμο μας, ενώ είχε προηγηθεί και η αύξηση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 36%.
Από ότι φαίνεται μόνη μέριμνα του δημάρχου είναι η εξεύρεση πόρων για την υπέρογκη αύξηση σχεδόν κατά 50%!!!, που φέρνει για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, την οποία σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες μεταφέρει στις πλάτες των δημοτών.

Οι ανωτέρω αδικαιολόγητες αυξήσεις επιβάλλονται δίχως να έχει γίνει καμία προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για την ανάκτηση εκατομμυρίων οφειλών προς το δήμο και τη ΔΕΥΑΧ, σε συνδυασμό με την καταφανή απουσία προσπάθειας περιστολής των δαπανών, όταν κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο ως δημοτική αρχή, με πολύ δύσκολες υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες λόγω κορονοϊου και θεομηνιών, δεν επιβάλλαμε καμία αύξηση.
Καλούμε το δήμαρχο κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη καθώς και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τις συνέπειες των ενεργειών τους, οι οποίες επιβαρύνουν με σημαντικά κόστη τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό...

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού...

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού το 11ο Φεστιβάλ...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό...

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού...

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή του κοινού το 11ο Φεστιβάλ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό της Ράνιας

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της μεγαλώνει στην Ελλάδα

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...