Ηράκλειο: Ανυπόφορη η δυσοσμία στις Μεσαμπελιές – Σκεπάζουν τα φρεάτια με πετσέτες και χαλιά

Ημερομηνία:

Δυσοσμία και φραγμένα φρεάτια ομβρίων, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό σε γειτονιές στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, με τους δημότες να σκεπάζουν τα φρεάτια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους στην περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, μην αντέχοντας άλλο τη δυσοσμία, δημότες τοποθετούν πετσέτες μέχρι και χαλιά στις σχάρες ομβρίων, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στην οδό Ερυθραίας. «Δεν πάει άλλο», τονίζουν οι ίδιοι αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που προέρχεται από τα φρεάτια, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από τον Δήμο Ηρακλείου.

Παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μεγάλες ποσότητες νερού οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν καταλήγουν στις σχάρες ομβρίων, με συνέπεια δρόμοι να μετατρέπονται σε λίμνες.

Την ίδια ώρα, τα έργα αναβάθμισης στον ΒΟΑΚ Ηρακλείου «φρενάρουν» την έναρξη των εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία της Λεωφόρου Καζαντζίδη – η σύμβαση υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2022 – από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας, καθώς εκφράζονται φόβοι για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, την ώρα που οδηγοί, δημότες και επαγγελματίες αντίκριζαν πριν λίγες ημέρες, τεράστιες ποσότητες νερού να κατεβαίνουν ως ποτάμι, στο ύψος της γέφυρας Αλικαρνασσού, ο Νίκος Σκουλάς επισημαίνει ότι το επίμαχο έργο δεν μπορεί να εκτελείται παράλληλα, με αυτό της αναβάθμισης και ασφαλτόστρωσης στον ΒΟΑΚ, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες κυκλοφοριακού εμφράγματος στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο τμήμα της Λεωφόρου Καζαντζίδη, από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο Κόμβο Καλλιθέας, το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Το βιβλίο «Τα Τυπογραφεία του Ηρακλείου» Στη...

Απόψε στις 18:00 στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant Η Λέσχη Ανάγνωσης...

Εντυπωσιάζει η αναδρομική έκθεση «Θωμάς Φανουράκης. 5...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η έκθεσης αναδεικνύει τα έργα του Θωμά...

Ηράκλειο:Το βιβλίο «Τα Τυπογραφεία του Ηρακλείου» Στη...

Απόψε στις 18:00 στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant Η Λέσχη Ανάγνωσης...

Εντυπωσιάζει η αναδρομική έκθεση «Θωμάς Φανουράκης. 5...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η έκθεσης αναδεικνύει τα έργα του Θωμά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σταύρος Αρναουτάκης: «Επενδύουμε στον άνθρωπο και θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία στην Κρήτη»

εναρκτήρια ομιλία στο 19ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο Με την εναρκτήρια...

Σοκ στην Ηλιούπολη: Στη ΜΕΘ η 17χρονη, βυθισμένο στο πένθος το σχολείο τους

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 17χρονη που έπεσε...