Ηράκλειο : Από την Γενική Συνέλευση συμβασιούχων ηλικίας 22-29 ετών

Ημερομηνία:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πραγματικότητας όπου η επισφάλεια και η ρευστότητα υπάρχουν διάχυτες στην αγορά εργασίας. Η γενιά μας εγκλωβίζεται σε έναν κυκεώνα ελαστικής απασχόλησης που εναλλάσσεται με περιόδους ανεργίας, δηλαδή σε ένα καθεστώς μισοεργασίας-μισοανεργίας.

Η προώθηση των ευέλικτων μορφών εργασίας (κοινωφελή και ειδικά προγράμματα εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ), θεωρείται ως το μέσο για την καταπολέμηση της καλπάζουσας ανεργίας των νέων αλλά και της αδυναμίας πρόσβασής μας στην αγορά εργασίας. Στην πραγματικότητα όμως, η απουσία μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης διαιωνίζει το πρόβλημα της διαρροής υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό και της αβεβαιότητας της γενιάς μας.

Οι εργαζόμενες/οι του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς», υπό το πέπλο των «ωφελούμενων» καλύπτουμε (με διάρκεια σύμβασης 1 χρόνου όπως μας γνωστοποιήθηκε εξαρχής) πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα λόγω της υποστελέχωσής του και της έλλειψης εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο ένας (1) χρόνος προϋπηρεσίας δεν μας καθιστά ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας όταν με το πέρας του προγράμματος θα μείνουμε πάλι άνεργοι, ούτε αποτελεί κίνητρο παραμονής εντός χώρας η επανεγγραφή μας στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας δεν λύνουν το πραγματικό πρόβλημα του δημόσιου τομέα, το οποίο αφενός εστιάζεται στο μέγεθός του, αφετέρου στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η πολυπλοκότητα και το εύρος των υπηρεσιών του απαιτούν ανέλιξη και όχι στασιμότητα ή εκ νέου εκπαίδευση προσωπικού κάθε φορά με συμβάσεις από 6 έως 12 μήνες.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, οι εργαζόμενοι/ες διεκδικούμε το δικαίωμά μας για εργασία. Διεκδικούμε:
• Άμεση ανανέωση του προγράμματος πριν τη λήξη των συμβάσεων μας για τουλάχιστον 1 χρόνο
• Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Δημοσίου με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης
• Μοριοδότηση ειδικής προϋπηρεσίας και όχι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Καλούμε όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους ,τους πολίτες, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού και τις Περιφέρειας να τοποθετηθούν.

Δεν είμαστε ωφελούμενοι. Θέλουμε να λεγόμαστε εργαζόμενοι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...