Ηράκλειο: Αύριο Τρίτη το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία

Ημερομηνία:

Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο νομό, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 21 Μαΐου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, ενάντια στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην εντατικοποίηση, στα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες, στις ελλείψεις προσωπικού, στους μειωμένους μισθούς, στην αβεβαιότητα για δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους, καθώς και για τους ασθενείς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις συμβασιούχων, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση» αναφέρει.

Διεκδικούν:

• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
• Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
• Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων.
• ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Ηράκλειο: Αύριο Τρίτη το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην...

Πολύ χαμηλά για άλλη μια χρονιά το “Νίκος Καζαντζάκης”. Η...

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Ιδρύματος...

Την Κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων και την ψηφιακή ανθεκτικότητά τους...

Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην...

Πολύ χαμηλά για άλλη μια χρονιά το “Νίκος Καζαντζάκης”. Η...

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Ιδρύματος...

Την Κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων και την ψηφιακή ανθεκτικότητά τους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ΙΤΕ για την Κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων

Το Μνημόνιο επισφραγίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε ήδη ανάμεσα...

Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη το 2026

Πολύ χαμηλά για άλλη μια χρονιά το “Νίκος Καζαντζάκης”. Η...

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή βιολογία;

Οι άνδρες ή οι γυναίκες ερωτεύονται πιο γρήγορα; Τι...

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα της UNΕSCO

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...