Ηράκλειο:Χαιρετισμός Μανωλη Συντυχάκη για τις σημερινές κινητοποιήσεις για την υγεία

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, σήμερα Δευτέρα 31 Γενάρη, ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, για τα προβλήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων και των οικογενειών τους.

Οι αγρότες παλεύουν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που μειώνουν το εισόδημά τους, αυξάνουν το κόστος παραγωγής, δίνουν αποζημιώσεις- κοροϊδία. Είναι οι ίδιες πολιτικές που ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας, στα σχολεία, που καταδικάζουν σε ενεργειακή φτώχεια τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν την κοροϊδία της κυβέρνησης που πετάει ψίχουλα, την ίδια ώρα που στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χαρίζει -με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων- επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, θαλασσοδάνεια, και που συνεχίζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τη συγκέντρωση της γης και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, με όχημα και τους δασικούς χάρτες.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να κινητοποιούνται, να μην περιμένουν λύσεις από τα πάνω και από «σωτήρες», γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Να διεκδικούν να μείνουν και να παράγουν στη γη τους, να μη γίνουν κολίγοι στον τόπο τους.

Το ΚΚΕ διαχρονικά είναι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς. Με παρεμβάσεις μέσα στη βουλή πχ τις τροπολογίες που κατέθεσε τον Νοέμβρη για να μειωθεί το κόστος παραγωγής στους αγρότες, που απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που δεν έβγαλαν άχνα. Με στήριξη του αγώνα τους έξω από τη βουλή.

Το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης του ΚΚΕ στον δρόμο που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα, να φέρει τα πάνω κάτω, αφορά και τους βιοπαλαιστές αγρότες, σε μια φωνή και μια γροθιά με τους εργάτες, στον δρόμο της ανατροπής.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.