Ηράκλειο:Χαμόγελα και συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση για τους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες της Κρήτης που τιμήθηκαν στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Μια εκδήλωση του ΠΣΑΤ (Περιφερειακή Επιτροπή ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και τον Δήμο Ηρακλείου

Τους αφανείς ήρωες του ρεπορτάζ, τους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες από όλη την Κρήτη που μετρούν πάνω από 30 χρόνια δουλειάς με τις κάμερες ανά χείρας, τίμησε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με μία θαυμάσια εκδήλωση, που έλαβε χώρο στο bar restaurant Lokal.

Για πρώτη φορά, τα πρόσωπα που έχουν συνηθίσει να είναι πίσω από τη σκηνή, βρέθηκαν μπροστά από τις κάμερες και τα φώτα και έγιναν το «θέμα» του ρεπορτάζ, λαμβάνοντας ένα τιμητικό βραβείο για τη σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία.
Ο ΠΣΑΤ (Περιφερειακή Επιτροπή ΠΣΑΤ Κρήτης-Αιγαίου) με την πρωτοβουλία που ανέλαβε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και τον Δήμο Ηρακλείου, κάλυψε το κενό αναγνώρισης που είχε καταγραφεί σε αυτούς τους ανθρώπους, γεμίζοντας τα πρόσωπά τους με χαμόγελα.

Συνολικά τιμήθηκαν 22 φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες (κάποιοι δυστυχώς έχουν «φύγει» από τη ζωή) με την υπέροχη βραδιά να κλείνει με την ειδική βράβευση του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Γνώμη» Γιάννη Στρατάκη, ενός δασκάλου του αθλητικού ρεπορτάζ, ο οποίος βοήθησε στο ξεκίνημά τους, πολλούς σημερινούς επαγγελματίες.
Αναλυτικά τιμήθηκαν (με αλφαβητική σειρά) οι φωτορεπόρτερ Γιώργος Βάζος, Δημήτρης Δρακάκης, Βασίλης Δρόσος, Δημήτρης Καψαλάκης, Ανδρέας Κουλάτσογλου, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μανώλης Μαθιουδάκης, Νίκος Μαλτεζάκης, Γιάννης Ντουντουνάκης, Γιώργος Παπανικολάου, Στέφανος Ραπάνης, Κώστας Χριστοδουλάκης και οι εικονολήπτες Κώστας Βλαντάκης, Ανδρέας Κ. Κουλάτσογλου, Νίκος Μπαλοθιάρης, Γιώργος Νιργιανάκης, Γιώργος Παναγιωτάκης, Κυριάκος Περατσάκης, Γιώργος Σακελλάρης, Νίκος Σαράντος, Γιώργος Τραχανατζής, Γιώργος Τυλιανάκης.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος πρότεινε αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής να διοργανωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Πιτσούλης πρότεινε στους φωτορεπόρτερ να δωρίσουν ένα μέρος του πλούσιου αρχείου τους στην Περιφέρεια προκειμένου να γίνει η σχετική ψηφιοποίηση ενώ ο κ. Βαρδαβάς τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι διατεθειμένος να διοργανώσει μία έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των...

Το phaistonews.gr κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Το iraklionews.gr και το phaistonews.gr κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των...

Το phaistonews.gr κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Το iraklionews.gr και το phaistonews.gr κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τα ιστορικά μυστήρια που έλυσε η επιστήμη το 2025

Τα ευρήματα των επιστημόνων για το 2025 προσφέρουν νέους...

Οι σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις στην Ιατρική για το 2025

Τι ξεχωρίζει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Journal of the...

6 μυστηριώδεις κατασκευές και ευρήματα που ήρθαν στο φως το 2025

Μυστηριώδεις κατασκευές και άλλα σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο...

Να είναι το 2026 η χρονιά της μεγάλης αλλαγής

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, πολιτική και κοινωνική, εάν θέλει...