Ηράκλειο: Διαδικτυακή απάτη σε βάρος ενορίας – Άρπαξαν 9.000 ευρώ που προορίζονταν για συσσίτια σε απόρους

Ημερομηνία:

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι επιτήδειοι που άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό της ενορίας της Αγίας Τριάδας, αφαιρώντας 9.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για τα συσσίτια που καθημερινά παρέχει η Εκκλησία σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπους.Μια απάτη που προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς η Ενορία της Αγίας Τριάδας, με το κοινωνικό έργο της, αποτελεί στήριγμα και αποκούμπι για τους ευάλωτους εδώ και πολλά χρόνια.

Το θράσος δε των απατεώνων ήταν απύθμενο, καθώς κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας, υποσχόμενοι μια σημαντική δωρεά για ενίσχυση του κοινωνικού έργου της.

Την καταγγελία έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ο ιερέας της Ενορίας της ιστορικής συνοικίας της Αγίας Τριάδας, π. Γεώργιος Πατουχάκης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο ertnews αστυνομικές πηγές, ο ιερέας κατήγγειλε πως προχθές δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στην Ενορία. Για να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων του έστειλε ένα σύνδεσμο (link). Ο 73χρονος ιερέας, ανυποψίαστος ακολούθησε το σύνδεσμο και μεταφέρθηκε στο περιβάλλον μιας εικονικής σελίδας της τράπεζας στην οποία η Ενορία διατηρεί τον τραπεζικό της λογαριασμό. Τα όσα ακολούθησαν ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο. Με τρεις μεταφορές ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό.

Μιλώντας στο ertnews ο ιερέας αφηγήθηκε τα όσα συνέβησαν. Όπως είπε, του τηλεφώνησε αρχικά ένας άνδρας, ο οποίος του είπε πως, μετά το θάνατο της θείας του, άνοιξε η διαθήκη της, στην οποία ανέφερε ότι ήθελε να δοθούν στην ενορία 10.000 ευρώ. “Πολύ συχνά μας τηλεφωνούν άνθρωποι που θέλουν να καταθέσουν χρήματα, 50 – 100 ευρώ, για τα σισσίτια στη μνήμη συγγενών τους που έχουν πεθάνει, για να τους μνημονεύσουμε. Τους δίνουμε το λογαριασμό, καταθέτουν τα χρήματα και τους στέλνουμε την απόδειξη. Οπότε δεν ήταν κάτι παράξενο για εμάς” πρόσθεσε ο πατέρας Γεώργιος. Όπως, εξήγησε, ο άγνωστος που του τηλεφώνησε τον ρώτησε σε ποια τράπεζα έχει λογαριασμό και στη συνέχεια του ζήτησε τον αριθμό του. Ακολούθησαν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τον ίδιο άνδρα και από μία άγνωστη γυναίκα που του ζητούσαν να δει αν είχαν κατατεθεί τα χρήματα. Ο ιερέας άνοιξε το μήνυμα που του είχε έρθει στο κινητό, στο οποίο αναγραφόταν “εισερχόμενο έμβασμα” και τον παρέμπεμπε στο επίμαχο link που τον μετέφερε στο εικονικό περιβάλλον της τράπεζας και του ζητούσε να συμπληρώσει τους κωδικούς. Κάτι που έκανε, χωρίς να περιμένει την δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο χώρος, όπου καθημερινά η Ενορία της Αγίας Τριάδας προσφέρει φαγητό σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπους.
Από τον λογαριασμό χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων, χρήματα που, όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, έχουν συγκεντρωθεί με κόπο, από τις δωρεές των ανθρώπων και χάρη στη συνετή διαχείριση συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια τα σισσίτια. Καθημερινά, η ενορία της Αγίας Τριάδας ετοιμάζει και προσφέρει 50 γεύματα κυρίως σε άπορους και κατάκοιτους ανθρώπους. Σε όσους έχουν ανάγκη. Και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας είναι αρκετοί. Μάλιστα, καθώς το κοινωνικό έργο της Ενορίας είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που προσφέρουν δωρεές σε χρήματα, τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη, ιδίως την περίοδο των εορτών, ώστε να μοιραστούν στη συνέχεια σε όσους τα έχουν ανάγκη και να δοθεί μια “ανάσα” σε οικογένειες, ηλικιωμένους και αρρώστους. Σε ανθρώπους τους οποίους η ενορία της Αγίας Τριάδας αποτελεί μόνιμο ή προσωρινό στήριγμα.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την...

Νέες, ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του...

Κλείνουν τα καταστήματα στο Ηράκλειο για τα...

Σε ενεργή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την τραγωδία των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη και το 2026

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ισραήλ, Ιράν και Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν...

Καρδιακή ανακοπή: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα

Προειδοποιητικά σημάδια -και δυνητικά σωτήρια- θα δώσει 24 ώρες...