Ηράκλειο:Διαδοχικές συναντήσεις σε 7η ΥΠΕ, ΕΦΚΑ και ΠΑΓΝΗ έκανε ο Δημήτρης Πιτσικάκης

Διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της 7ης ΥΠΕ πραγματοποίησε πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης.
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασίας Ευθύνης – Με όραμα για το Μαλεβίζι» ξεκίνησε την επίσκεψη του από την 7 ΥΠΕ Κρήτης όπου και ενημερώθηκε για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων που εδρεύουν στο Δήμο Μαλεβιζίου καθώς και για τις πορείες των ιατρών στις κατά τόπου δημοτικές κοινότητες.
Επίσης ενημερώθηκε για τη ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου που εδρεύει από το 2015 σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου μας, για τον τρόπο λειτουργία της, καθώς και για τις βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην λειτουργία της, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συναντήθηκε με τους Διευθυντές των τμημάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Μιχάλη Πλατάκη, Οικονομικής Οργάνωσης και Υποστήριξης κ. Λευτέρη Κουτάντο, Πληροφορικής κ. Γιώργο Μοσχοβάκη και τη Νομικό της υπηρεσίας, κα Πάτρα Πατεράκ.
Καθώς και με τους Προϊσταμένους των τμημάτων κα Αγάπη Κοντογιάννη, κ. Μιχάλη Καρτσόγλου, κα Γιώτα Αλεξόγλου κ. Νίκο Καραμανωλάκη και με την προϊσταμένη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της 7ης ΥΠΕ κα Ειρήνη Αστρινάκη και ενημερώθηκε για το τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Διευθύνσεων και των τμημάτων της υπηρεσίας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γ΄ Τοπικής Δ/σης του ΕΦΚΑ οπού και ενημερώθηκε για τη διαδικασία έκδοσης αποφάσεων, των συντάξεων, που εκκρεμούν για αρκετό χρονικό διάστημα και οι οποίες δεν έχουν απονεμηθεί στους δημότες μας.
Παράλληλα έλαβε ενημέρωση και για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος παροχών αναρρωτικών αδειών, για το Μητρώο Ασφαλισμένων και για τους ανασφάλιστους δημότες.
Όπως και για το ΚΕΑΟ, το τμήμα οφειλών πολιτών, το οποίο βεβαιώνει χρέη και εμποδίζει την απονομή συντάξεων, ενώ δεν παραλήφθηκε η ενημέρωση και από το τμήμα ΚΕΠΑ για τις παροχές αναπηρίας.
Οι υπηρεσιακοί ζήτησαν από τον κ. Πιτσικάκη για όλα τα παραπάνω την δημιουργία σχετικού τμήματος – κέντρου, στον δήμο για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Πιτσικάκης επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ. Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Στέλιο Κτενιαδάκη.
Συζήτησαν εκτενώς το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και το ρόλο της δημοτικής αρχής για την πρόληψη τους, προτείνοντας τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου μας.
Επίσης συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στο υπόμνημα που δόθηκε στον κ. Πιτσικάκη από το Σωματείο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στην αστική συγκοινωνία που συνδέει το Γάζι με το ΠΑΓΝΗ.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η αστική συγκοινωνία για το Νοσοκομείο δεν είναι επαρκής λόγω της κοινής γραμμής με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ. Σημείωσαν δε ότι υπάρχει ανάγκη διασύνδεσης του Νοσοκομείου και με την περιοχή του Γαζίου και ζητούν μείωση της τιμής του εισιτηρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.