Ηράκλειο : Διήμερο εκδηλώσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Ένα δημιουργικό διήμερο διοργανώνεται στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, στην Τύλισο την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Βασικό θέμα των εκδηλώσεων είναι το εορταστικό στοιχείο της Αποκριάς.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• 10.30 π.μ.: Ομιλία στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με θέμα: «Τα μορφολογικά στοιχεία της μάσκας-ιστορική αναδρομή ανά τους αιώνες»
• 11.00π.μ.: Ανοικτό εργαστήριο κατασκευής μάσκας για ενήλικες με θέμα: «Μάσκα, ο Άλλος μου εαυτός».
Η ομιλία και το εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν από την επιμελήτρια-εικαστικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου κα. Χρύσα Βαθιανάκη και παρέχονται δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους.

Για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου:
• 11:00 π.μ.: Αφιέρωμα στη «Σιβιανή Μάσκα». Η παρουσίαση της κατασκευής της θα γίνει από τον δημιουργό της κ. Οδυσσέα Μεσσαριτάκη.
• 11.30π.μ.: θα ακολουθήσει δρώμενο με τραγούδια σκωπτικού περιεχομένου με τους: Φραγκιαδάκη Αντώνη (λαούτο-φωνή), Σοφία Αλατζά (φωνή) και Εύα Καπελλάκη (αφήγηση).

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Generations 1960-2019» καθώς και ελεύθερη συμμετοχή στην εικαστική δράση «Γίναμε κομμάτια» της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Θλίψη στο Γάζι για τον πρόωρο χαμό...

Θλίψη στο Γάζι για τον πρόωρο χαμό του 21χρονου...

Στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική καμπάνια του...

Γιώργος Αγριμανάκης: «Ο Δήμος Ηρακλείου επενδύει στρατηγικά σε ένα...

Ηράκλειο:Θλίψη στο Γάζι για τον πρόωρο χαμό...

Θλίψη στο Γάζι για τον πρόωρο χαμό του 21χρονου...

Στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική καμπάνια του...

Γιώργος Αγριμανάκης: «Ο Δήμος Ηρακλείου επενδύει στρατηγικά σε ένα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κύπρος γίνεται η έκτη χώρα της ΕΕ που εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται...

Παρθενώνας: Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή θραυσμάτων από το Λούβρο

Περίπου έξι θραύσματα που βρίσκονται στο Λούβρο αποδίδονται στον...

Οι νέοι ξέχασαν να γράφουν

Εχουν χάσει οι μαθητές μέρος της κινητικής δεξιότητας που...