Ηράκλειο:Δήλωση Μανώλη Καρκαβάτσου στην εκδήλωση μνήμης στο Σοκαρά

Ημερομηνία:

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 17 Αυγούστου του 1944, παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Καρκαβάτσος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Μανώλης Καρκαβάτσος, σε δήλωσή του, ανέφερε: “Έχουν περάσει 79 χρόνια και ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να ξεχάσει τις θηριωδίες των Γερμανών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξαναγραφτεί η ιστορία, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες κατευθύνσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξισωθούν οι θύτες και τα θύματα, οι ναζί κατακτήτες από τη μία και όσοι πολέμησαν παλικαρίσια για τη λεφτεριά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, από την άλλη.
Η θυσία των κατοίκων του Σοκαρά αλλά και των γύρω χωριών είναι εδώ για να θυμίζει ότι ο αντίπαλος, σε κάθε εποχή, δεν είναι ανίκητος, όσο μεγάλος κι αν φαίνεται.
Ενώ οι λαοί συνεχίζουν να αποτελούν κρέας στη μηχανή των μεγάλων συμφερόντων, σήμερα οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή με την εμπλοκή της χώρας μας είναι μεγάλη καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος της Ουκρανίας με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, των Η.Π.Α, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, η φτώχεια, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, το ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου είναι στην καθημερινή ατζέντα των κυβερνώντων και όσων υπηρετούν αυτές τις πολιτικές στην Τοπική Διοίκηση.
Γι’ αυτό και χρειάζεται οργανωμένος αγώνας για τη διεκδίκηση της ζωής μας και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης μέσω των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες στις εκλογές του Οκτώβρη θα συνδράμει σε αυτή τη κατεύθυνση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βαθιά η συγκίνηση στο Συνοδικό Τρισάγιο για...

Παρουσία των μελών της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 13...

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Βαθιά η συγκίνηση στο Συνοδικό Τρισάγιο για...

Παρουσία των μελών της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σάββατο 13...

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βαθιά η συγκίνηση στο Συνοδικό Τρισάγιο για τον Νικήστρατο

Παρουσία των μελών της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας...

Το μέλι που ανακτήθηκε από αιγυπτιακούς τάφους 3.000 ετών και μπορεί να καταναλωθεί

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το μέλι δεν χαλάει...

Η Κατερίνα Μισιχρόνη νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ηθοποιός θα είναι Πρωθιέρεια για πρώτη φορά, στις...

Μετεγγραφές 2026-27: Οι νέες αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ – Ποια τμήματα προστέθηκαν στις λίστες

Η απόφαση εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών...