Ηράκλειο:Δήλωση Μανώλη Καρκαβάτσου στην εκδήλωση μνήμης στο Σοκαρά

Ημερομηνία:

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 17 Αυγούστου του 1944, παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Καρκαβάτσος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Μανώλης Καρκαβάτσος, σε δήλωσή του, ανέφερε: “Έχουν περάσει 79 χρόνια και ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να ξεχάσει τις θηριωδίες των Γερμανών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξαναγραφτεί η ιστορία, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες κατευθύνσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξισωθούν οι θύτες και τα θύματα, οι ναζί κατακτήτες από τη μία και όσοι πολέμησαν παλικαρίσια για τη λεφτεριά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, από την άλλη.
Η θυσία των κατοίκων του Σοκαρά αλλά και των γύρω χωριών είναι εδώ για να θυμίζει ότι ο αντίπαλος, σε κάθε εποχή, δεν είναι ανίκητος, όσο μεγάλος κι αν φαίνεται.
Ενώ οι λαοί συνεχίζουν να αποτελούν κρέας στη μηχανή των μεγάλων συμφερόντων, σήμερα οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή με την εμπλοκή της χώρας μας είναι μεγάλη καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος της Ουκρανίας με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, των Η.Π.Α, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, η φτώχεια, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, το ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου είναι στην καθημερινή ατζέντα των κυβερνώντων και όσων υπηρετούν αυτές τις πολιτικές στην Τοπική Διοίκηση.
Γι’ αυτό και χρειάζεται οργανωμένος αγώνας για τη διεκδίκηση της ζωής μας και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης μέσω των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες στις εκλογές του Οκτώβρη θα συνδράμει σε αυτή τη κατεύθυνση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης...

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την κάλυψη άμεσων αναγκών προσφύγων και...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πέτυχαν αλλά δεν γράφτηκαν

Τι δείχνουν οι αριθμοί στις σχολές του ​– Στην...

Ηράκλειο: Ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης...

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την κάλυψη άμεσων αναγκών προσφύγων και...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πέτυχαν αλλά δεν γράφτηκαν

Τι δείχνουν οι αριθμοί στις σχολές του ​– Στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Κόφτης» στα social media: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο για τα παιδιά κάτω των 15 ετών

Τι αλλάζει σε λίγους μήνες σχετικά με την πρόσβαση...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αύξηση 115% από το 2019 – Στα 90 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση το 2026

Στις πολιτικές στήριξης της φοιτητικής μέριμνας και στο κόστος...

Ηράκλειο: Ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την κάλυψη άμεσων αναγκών προσφύγων και...