Ηράκλειο:Δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη ,με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου

«Η παιδεία είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο, που διαθέτει μια χώρα. Βασίζεται στο παρελθόν και στην ιστορία του λαού της και κάνει προτάσεις για το μέλλον.
Αλλά η παιδεία είναι και μια διαρκής, εν δυνάμει διαδικασία. Δεν έχει σημείο αφετηρίας, ούτε σημείο λήξης. Κατά την ιστορική της διαδρομή δέχεται επιρροές και ωσμώσεις, ενσωματώνει και μεταφέρει γνώσεις και εμπειρίες και διευρύνει το πεδίο της. Είναι με άλλα λόγια μια διαδικασία δια βίου μάθησης.
Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο της Unesco για τη δια βίου μάθηση, υποστηρίζοντας τις δράσεις του και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Με την πεποίθηση, ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να υποστηρίζεται από το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει εντάξει στον προγραμματισμό της διάφορες δράσεις, όπως μαθητικά φεστιβάλ, ενημερωτικές ομιλίες κ.α. Παράλληλα υποστηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί, έναν γενικό οραματικό σχεδιασμό.
Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, δια της Αντιδημάρχου Στέλας Αρχοντάκη, δηλώνει το παρόν σε κάθε τι που ενδυναμώνει το πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.