Ηράκλειο : Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ημερομηνία:

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού μεθοδεύτηκε από την Τουρκική πολιτική, κατά τον 20ό αιώνα (κυρίως στα έτη 1919-1923), ως σχέδιο αφανισμού κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ.

Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης και η εκδίωξη των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, δεν σταμάτησε την πορεία τους. Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όσοι επέζησαν, θεμελίωσαν ξανά την ζωή τους στην Ελλάδα, ξεπέρασαν τις αντιξοότητες, κράτησαν τις ρίζες τους, δημιούργησαν, πρόκοψαν, δικαίωσαν τα οράματα και τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Η Τουρκία συνεχίζει πάντα να αρνείται την παραδοχή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Εντούτοις, τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, οι χιλιάδες νεκροί, ο τραγικός ξεριζωμός, δεν επιτρέπουν παραχάραξη της Ιστορίας, δεν διαγράφονται από την συλλογική μας μνήμη. Για την χώρα μας, αποτελεί διαρκές χρέος, η προσπάθεια της διεθνούς αναγνώρισης των αποτρόπαιων εγκλημάτων που διεπράχθησαν εκείνα τα χρόνια σε βάρος του Ελληνισμού.

Τιμούμε την Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Τιμούμε την σημερινή παρουσία των Ποντίων στον τόπο μας, και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην πρόοδο της Ελλάδας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για...

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...

«Παπούρα: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Δικαίωσης»

Επί τάπητος τα νέα δεδομένα για το Μνημείο –...

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για...

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...

«Παπούρα: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Δικαίωσης»

Επί τάπητος τα νέα δεδομένα για το Μνημείο –...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Φρουρών της Επανάστασης και τα βομβιστικά χτυπήματα που είχε οργανώσει

Ο Αχμάντ Βαχίντι διαδέχεται τον προηγούμενο διοικητή, Μοχάμαντ Πακπούρ,...

Έξαλλος με Ισπανία και Βρετανία ο Τραμπ – «Στο Ιράν σχεδόν τα πάντα έχουν καταστραφεί»

Για ποιο λόγο είναι ενοχλημένος ο Αμερικανός πρόεδρος με...

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι και πώς μπορούν να τον εξοφλήσουν σε περισσότερες από 12 δόσεις

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε- Οι προϋποθέσεις για τη...

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για την απάτη άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...