Ηράκλειο:Δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ ζητά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης

Τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Κ.Υ. Καστελλίου, ζητά ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον Δ/ντη του ΕΚΑΒ Κρήτης, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας, την Αναπλ. Υπουργό Υγείας, τους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου και την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Στον απόηχο του μεγάλου σεισμού του Σεπτέμβρη και της διαχείρισης των συνεπειών της εν λόγω καταστροφής που έχει θέσει τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Φραγκάκης αναφέρεται αναλυτικά στην επιστολή του, στους λόγους που καθιστούν αυτή την ανάγκη επιτακτική, λόγω του μεγάλου αριθμού Κοινοτήτων (32) και οικισμών, οι οποίοι έχουν δύσκολη πρόσβαση από και προς τις Υπηρεσίες Υγείας που εδρεύουν στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ο Δήμαρχος μάλιστα εκφράζει τη βούληση του να διαθέσει δωρεάν χώρο για τη στέγαση και λειτουργία μόνιμου τομέα του ΕΚΑΒ σε κεντροβαρικό σημείο του Δήμου.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας – στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλλι – τα οποία καλύπτουν μερικώς τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που υπάρχουν στην περιοχή, την ίδια στιγμή που η απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου ξεπερνά τα 30 χλμ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χρειάζεται να καλύψουν περιστατικά στην περιοχή του Δήμου μας ή όμορων Δήμων (πχ Βιάννου).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι στην περιοχή του Δήμου μας και ειδικότερα στο Καστέλλι, κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, η λειτουργία του οποίου θα αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα λειτουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Κ.Υ. Καστελλίου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.