Ηράκλειο:Δράσεις ενημέρωσης για θέματα ισότητας και κακοποίησης για τους εργαζόμενους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Με επιτυχία, χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ με θέμα: ‘’Ενημέρωση για θέματα ισότητας και κακοποίησης και ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου’’.
Στη δράση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι οποίοι ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της βίας, τις μορφές κακοποίησης καθώς και για το ρόλο και το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου.
«Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των αρμόδιων φορέων σε αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που ακόμα και σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις και για πολλούς λόγους, αποσιωπάται καθώς και η προτροπή στα θύματα βίας μέσα στην οικογένεια ή το εργασιακό περιβάλλον, να σπάσουν το τείχος της σιωπής καταγγέλλοντας το γεγονός, αποτελούν ζητούμενα. Η παρουσία της Συμβούλου Υποδοχής Αλεξάνδρας Αλεξάκη και της Ψυχολόγου Κατερίνας Κονιδάκη, από το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του ΚΕΘΙ, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη καθώς μοιράστηκαν με το προσωπικό του Δήμου τις γνώσεις τους και την μεγάλη τους εμπειρία πάνω στο πρόβλημα άσκησης βίας. Ευχαριστούμε πολύ τις ίδιες αλλά και την Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, Άννα Χατζηκωνσταντίνου και Μαρία Σφακιανάκη για την πρωτοβουλία της εν λόγω δράσης» δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.