Ηράκλειο:Δράση Εθελοντικού καθαρισμού στο φοινικόδασος του Αφραθιά και στη περιοχή της λίμνης Ζαρού

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επιτυχημένης εθελοντικής προσπάθειας τμηματικού καθαρισμού στη λίμνη Αγυιάς στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει και πραγματοποιεί σειρά εθελοντικών παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Επόμενοι σταθμοί, στο δασάκι του Αφραθιά το Σάββατο 4 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί, με παράλληλη δράση στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών, για περιβαλλοντικούς λόγους.
Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.

Τα οφέλη των παραπάνω δράσεων θα είναι πολλαπλά σε επίπεδο Περιφέρειας και η συνεργασία αυτή θα εμπνεύσει και θα ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία στη προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας.
Τόσο το φοινικόδασος στον Αφραθιά όσο και το μονοπάτι της λίμνης Ζαρού, αποτελούν περιοχές απαράμιλλου κάλους και έχουν μοναδικό φυσικό πλούτο. Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης των περιοχών αυτών, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους πυρκαγιάς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάδειξη-διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.

Στην παραπάνω εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών-εθελοντών, αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς θα γίνει χρήση μηχανημάτων καθαρισμού.

Για το λόγο αυτό προσκαλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6977-572123 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 22:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr, όπου θα δίνονται οι πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης.

«Συνεχίζουμε τις επιτυχημένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης με κέντρο τον εθελοντισμό και τη πολιτική προστασία, αυτή τη φορά στη περιοχή της Μεσαράς. Η επιτυχία της τελευταίας δράσης μας στα Χανιά, έδωσε μεγάλο κίνητρο τόσο στους φορείς όσο και στους πολίτες. Κάθε εθελοντική πράξη έχει πολλαπλά οφέλη και τεράστια αξία καθώς μεριμνούμε για το περιβάλλον ενώ ενισχύουμε την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Ενημερωτική εκδήλωση για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση...

Νέος κύκλος δράσεων από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όλα είναι έτοιμα για τον...

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού...

Δήμος Ηρακλείου:Ενημερωτική εκδήλωση για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση...

Νέος κύκλος δράσεων από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όλα είναι έτοιμα για τον...

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ληστεία στο Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν προχθές (13.07.2026) στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Ομάδας...

Έφυγε από την ζωή η Μάρω Κοντού

Πέθανε η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών. Σύμφωνα...

ΜΙΔΑ: Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα – Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ

Σε λειτουργία μπαίνει τις επόμενες ημέρες το νέο ψηφιακό...