Ηράκλειο:Δυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης

Ημερομηνία:

Δυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης
Πολύδροσο, Αμμουδάρα, Λινοπεράματα οι πρώτοι σταθμοί
Η θέση της Συνεργασίας Ευθύνης για την ανάπλαση της Αμμουδάρας
Η έναρξη των περιοδειών για τη Συνεργασία Ευθύνης ξεκίνησε σημαιολογικά από τον Κρουσώνα, την περασμένη Κυριακή, όπου ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης, μαζί με υποψήφιους, παρέστησαν στον εκκλησιασμό της Κυριακής.
Τη Δευτέρα 4/9 ο κ. Πιτσικάκης με πολυπληθή ομάδα βρέθηκε στο Πολύδροσο, και την Τρίτη 5/9, περιόδευσε σε τμήμα της Αμμουδάρας, επί της οδού Διός, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Λινοπεράματα.
Έτυχε θερμής υποδοχής με τους πολίτες να αναφέρουν αιτήματα που θα έκαναν πιο εύκολη την Καθημερινότητά τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι των περιοχών, από τα «μικρά» μέχρι τα «μεγάλα» δηλώνοντας ότι η κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη δική της ταυτότητα και τον δικό της σχεδιασμό, για να είναι λειτουργική και κανείς πολίτης να μην νιώθει ότι είναι δεύτερης κατηγορίας.
Όσον αφορά στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της Αμμουδάρας, είναι γνωστό σε όλους και όχι κρυφό, ότι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, στην οποία συμμετείχαν επτά αρχιτεκτονικά γραφεία.
Η παρουσίαση των προτάσεων τους, έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου βραβεύτηκαν τρεις από τις αρχιτεκτονικές προτάσεις.
Η τότε δημοτική αρχή, ανέθεσε την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, στο αρχιτεκτονικό γραφείο που πήρε το πρώτο βραβείο. Παράλληλα ανατέθηκε σε πολιτικό μηχανικό η εκπόνηση των στατικών μελετών και σε περιβαλλοντολόγο η εκπόνηση των περιβαλλοντολογικών μελετών και των λοιπών αδειοδοτήσεων για την ωρίμανση της οριστικής μελέτης.
Οι παραπάνω μελέτες στο σύνολο τους, πληρώθηκαν από το Δήμο Μαλεβιζίου από ίδιους πόρους.
Τέλος του 2018, ήταν σχεδόν σε τελικό στάδιο οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονταν από τον νόμο. Το 2019, η παρούσα δημοτική αρχή αν ήθελε μπορούσε να προχωρήσει στην τελική διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης και εντός της τετραετίας να έχει βρει χρηματοδότηση για την υλοποίηση της.

Αντί για αυτό το πράγματι εμβληματικό έργο, προτίμησε να ακρωτηριάσει την μελέτη και να παρουσιάζει προεκλογικά ένα απειροελάχιστο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας σαν έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο.
Η παράταξη μας, γνωρίζοντας την ύπαρξη της μελέτης που ήταν θαμμένη στα συρτάρια του Δήμου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σαν στρατηγικό στόχο και στα πρώτα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζει για τον Δήμο μας, την τελική ωρίμανση του συνόλου της μελέτης και την υλοποίησή της και παράλληλα την επέκταση του σχεδίου πόλης στην Αμμουδάρα, για μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση της περιοχής, προς όφελος των δημοτών μας και των χιλιάδων επισκεπτών της Αμμουδάρας.
Είναι απόλυτος στόχος για εμάς χωρίς να απαξιώνουμε τη δουλειά των προηγούμενων δημοτικών αρχών, γιατί στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας δεν περισσεύε

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαλεβίζι: Επισκέψεις Αντιδημάρχων στις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών...

Τις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικές ειδήσεις για την ερχόμενη...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Έργα ύψους 3.000.000 ευρώ...

Μαλεβίζι: Επισκέψεις Αντιδημάρχων στις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών...

Τις Δημοτικές Κοινότητες Κορφών και Ροδιάς επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικές ειδήσεις για την ερχόμενη...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Έργα ύψους 3.000.000 ευρώ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 τους χρόνια το 2026

Όροι και προϋποθέσεις . Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν...

Ελληνική μελέτη συνδέει την παραπληροφόρηση με τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια

Πόσο μας επηρεάζει η διαδικτυακή παραπληροφόρηση; Νέα ελληνική μελέτη...

Προς απαγόρευση των social media για ανηλίκους έως 15 ετών – Σχέδιο ανακοινώνει η κυβέρνηση

Το νομικό και τεχνικό πλαίσιο για την απαγόρευση πρόσβασης...

Ρέθυμνο: Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι '26...