Ηράκλειο:Δύο διαδικτυακές απάτες σε Ασίτες και Γούβες με θύματα ηλικιωμένα άτομα

Στη μία περίπτωση άγνωστοι αφαίρεσαν 2.000 ευρώ από 78χρονη και στην άλλη 2.900 ευρώ από 79χρονο
Δύο καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις εξαπάτησης έγιναν μέσα σε ένα διήμερο στο Ηράκλειο. Μάλιστα και οι δύο αφορούν διαδικτυακές απάτες και έχουν να κάνουν με άτομα ηλικιωμένα, που συνήθως δεν είναι εξοικειωμένα με το διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τη μία από τις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για μια 78χρονη στις Γούβες που έλαβε SMS στο κινητό της δήθεν από τράπεζα για την πιστωτική της κάρτα. Μέσω του μηνύματος καλούνταν να συμπληρώσει τα στοιχεία της, πράγμα που έκανε και στη συνέχεια είδε από τον λογαριασμό της να κάνουν φτερά 2.000 ευρώ. Το περιστατικό αυτό έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η 78χρονη αντιλήφθηκε ότι είχε λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό της πολύ αργότερα, και μόλις προχθές κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές.

Αναφορικά με το έτερο περιστατικό, πρόκειται επίσης για ηλικιωμένο άτομο, και συγκεκριμένα για έναν 79χρονο από τις Ασίτες, ο οποίος εξαπατήθηκε από δήθεν “λογιστή”. Ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε τάχα μου να τον βοηθήσει ώστε να λάβει το επίδομα του market pass, κάτι όμως που δεν ήταν αληθινό, με αποτέλεσμα να χάσει από τον απατεώνα λογιστή 2.900 ευρώ, αφού του είχε δώσει τους κωδικούς του λογαριασμού του. Η τελευταία αυτή απάτη καταγγέλθηκε στις Αρχές από τον ίδιο τον παθόντα χθες.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.