Ηράκλειο:Δύο συμβάσεις για την Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Τυλίσου υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Τυλίσου προβλέπουν οι δύο συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

«Πάμε λοιπόν! Ήρθε η ώρα της υλοποίησης. Ξεκινάμε σταδιακά τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 7 σχολικά συγκροτήματα του Μαλεβιζίου. Ένα στοίχημα που παλεύουμε από την πρώτη μέρα! Το πετύχαμε, εκπονώντας άρτιες μελέτες και υποβάλλοντας τεκμηριωμένες προτάσεις. Έτσι εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης σχεδόν 2.000.000€ ! Ξεκινάμε με το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Τυλίσου. Γι’ αυτό και η σημερινή υπογραφή των πρώτων συμβάσεων μας γεμίζει ικανοποίηση και περηφάνια. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλλαν. Έγινε η αρχή και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την υπογραφή των δύο συμβάσεων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 517.000 ευρώ οι δύο εργολαβίες θα ξεκινήσουν άμεσα και με την ολοκλήρωση τους τα σχολικά κτίρια της Τυλίσου θα ανήκουν στην Α΄ ενεργειακή κατηγορία.
Η χρηματοδότηση των δύο έργων προέρχεται από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε με ώριμες και άρτιες μελέτες να επιτύχει την ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ για σχολικά κτίρια του Δήμου. Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις για το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας για Δημοτικά Σχολεία Μαράθου και Ροδιάς και για το Γυμνάσιο Γαζίου.

Με βάση τις συμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Τυλίσου θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης όλων των εξωτερικών κουφωμάτων (θύρες και παράθυρα), εγκατάσταση μονώσεων, τοποθέτησης εξωτερικών θερμοπροσόψεων, τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού, αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης με συστήματα καυστήρα και λέβητα πετρελαίου και τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων.

Στην υπογραφή των δύο συμβάσεων παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης, Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης καθώς και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μενέλαος Σκουλούδης και Ανδρέας Παντερής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακαινίζω 2026: Ποιες κατοικίες αφορά, μέχρι ποιο ύψος φτάνει η επιδότηση

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω». Σε λειτουργία βρίσκεται...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη αύριο Δευτέρα 22 Ιουνίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου...

Ανοιχτό τη Δευτέρα το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κανονικά ανοιχτό θα είναι αύριο, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026,...