Ηράκλειο: Εφοδος των αρχών για ιατρικά απόβλητα που καίγονται ανεξέλεγκτα κοντά στο ΠΑΓΝΗ

Ιατρικά απόβλητα καίγονται ανεξέλεγκτα σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΓΝΗ - Ανάμεσα στις στάχτες, εκτός από χαρτιά, συσκευασίες υλικών, γάντια και άλλα αντικείμενα, βρέθηκαν και υπολείμματα από βιολογικό υλικό

Ηράκλειο: Εφοδος των αρχών για ιατρικά απόβλητα που καίγονται ανεξέλεγκτα κοντά στο ΠΑΓΝΗ

Εικόνες που προκαλούν έντονη ανησυχία, έρχονται στο φως, με ιατρικά απόβλητα να καίγονται ανεξέλεγκτα σε υπαίθριο χώρο στις Βούτες Ηρακλείου, σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειο.

Μετά από έφοδο κλιμακίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, συνοδεία αστυνομικών, εντοπίστηκε καύση αποβλήτων σε υπαίθριο χώρο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουτών Ηρακλείου. Λίγα μέτρα μακριά από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, εντοπίστηκαν προσωπικά στοιχεία τουριστών που υποβλήθηκαν σε Covid test και απορρίμματα μέσα σε ψησταριές, βαρέλια, ακόμη και ανάμεσα σε ξερόχορτα.

Σύμφωνα με ρεπορταζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, της εφόδου των αρχών στο χωράφι όπου γινόταν η καύση των υλικών, προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα υλικά φαίνεται να προέρχονται από διαγνωστικό εργαστήριο.

Στα δείγματα βρέθηκαν υπολείμματα αντιδραστηρίων, διαγνωστικών test για covid, ενώ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας μετέβη στο αστυνομικό Τμήμα για την υποβολή μηνύσεων και την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου. Την ίδια στιγμή οι υπέυθυνοι του εργαστηρίου φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η καύση ιατρικών αποβλήτων έγινε μόνο μια φορά. Ωστόσο, τα έγγραφα με τα στοιχεία των τουριστών που είχαν υποβληθεί σε test covid στο συγκεκριμένο εργαστήριο , διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.

Πολίτης κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες την συσσώρευση και καύση υλικών που έπρεπε να είχαν διαχειριστεί ως ιατρικά απόβλητα, στοιχεία που τέθηκαν άμεσα στη διάθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης που ήταν στο Αρκαλοχώρι έσπευσαν στο σημείο και με τη συνδρομή της Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στο χώρο. Ανάμεσα στις στάχτες, εκτός από χαρτιά, συσκευασίες υλικών, γάντια και άλλα αντικείμενα, βρέθηκαν και υπολείμματα από βιολογικό υλικό.

Όπως εξηγεί ο επόπτης και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Υγειονομικών Αποβλήτων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης, όλα τα ευρήματα εμπίπτουν στη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, τα οποία βάσει πρωτοκόλλου, πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικούς κάδος και στη συνέχεια να μεταφέρονται, διαχειρίζονται και καταστρέφονται από εξειδικευμένες εταιρείες.

Στο φωτογραφικό υλικό που ελήφθη πριν από λίγες ημέρες και τα προσωπικά στοιχεία τουριστών που βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο, όπως φωτοτυπίες διαβατηρίων, κ.ά., αναγράφεται ημερομηνία 10 Ιουλίου.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για την υποβολή μήνυσης, για την οποία οι υπεύθυνοι του Εργαστηρίου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγή: neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.