Ηράκλειο:Εκδήλωση Ενημέρωσης των Πολιτών για το Νέο Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Παιδεία

Ημερομηνία:

Εκδήλωση Ενημέρωσης των Πολιτών για το Νέο Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Παιδεία
Αγαπητές/οί Φίλες/οι,

Σας καλούμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στη Λότζια στις 19:30
σε Εκδήλωση Ενημέρωσης των Πολιτών για το Νέο Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Παιδεία.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές των ΑΕΙ της Κρήτης.
Πρόγραμμα

(α) 18:00 συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών ΑΕΙ Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία μέχρι την Λότζια.
(β) 19:30 στην Λότζια: Εκδήλωση Ενημέρωσης των Πολιτών για το Νέο Νομοσχέδιο. Η εκδήλωση θα έχει την μορφή τοποθετήσεων εκπροσώπων των συλλόγων εργαζομένων και φοιτητών αλλά και ερωτήσεις/τοποθετήσεις από το κοινό.
Καλούμε όλη την κοινωνία να είναι παρούσα, να ενημερωθεί και να αποκτήσει δική της γνώμη.
Δύο Λόγια για το «νέο» σχέδιο νόμου.

Στις 29/05/2022, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε διαβούλευση το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για τα ΑΕΙ αρχικά μέχρι τις 12 Ιουνίου 2022 και κατόπιν με μια επιπλέον εβδομάδα διαβούλευσης μέχρι τις 19/06, χωρίς να έχει στείλει στα Πανεπιστήμια το κείμενο, προσπαθώντας με αυτό τον προσχηματικό τρόπο να αποκτήσει η ενέργεια αυτή την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση. Ο χρόνος διαβούλευσης, και με την παράταση, είναι απαράδεκτα μικρός για το τεράστιο όγκο πληροφορίας (408 σελίδες, 345 άρθρα).

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιατάξει πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων σε μια κατεύθυνση περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών και καθιστά τις σπουδές πρακτικά αδύνατες για τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες. Η γενική κατεύθυνση του νομοσχεδίου βρίσκεται στον αντίποδα της σύγχρονης και υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει ανάγκη η νεολαία και η χώρα μας. Τα ΑΕΙ καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα διαρκές κυνήγι πόρων, ενώ το κράτος αποσύρεται σταδιακά από τη στήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας αντί να θέσει ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενισχύοντας την μορφωτική αποστολή των Πανεπιστημίων και αναδεικνύοντας τα σε χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους, επιχειρεί να θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, την ισοτίμηση των πτυχίων τους με αυτά των κολεγίων, τη νομοθετική κατασκευή μεθόδων αποκλεισμού των νέων από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, την ίδρυση μηχανισμών καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος της φοιτητικής νεολαίας, καθώς και τη θεσμοθέτηση της κατηγοριοποίησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών (με την δημιουργία τριετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου 6 με αμφίβολα επαγγελματικά δικαιώματα).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Δυναμική η έναρξη της τουριστικής σεζόν,...

Προβληματισμός για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα υψηλά...

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...

Ηράκλειο: Δυναμική η έναρξη της τουριστικής σεζόν,...

Προβληματισμός για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα υψηλά...

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Δυναμική η έναρξη της τουριστικής σεζόν, παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή

Προβληματισμός για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και τα υψηλά...

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...