Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι 3 ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης των 53 μεταναστών

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Ηρακλείου, οι 3 ανήλικοι, που φέρονται να είναι μεταξύ των 10 διακινητών οι οποίοι συνελήφθησαν για το πλοιάριο με τους 53 μετανάστες, που εντοπίστηκε ανοιχτά της Μάλτας.

Η επιμέλεια των δύο 17χρονων και του 16χρονου ανατέθηκε στον επόπτη ανηλίκων της Εισαγγελίας Ηρακλείου και θα φιλοξενηθούν σε δομή φιλοξενίας του νομού.

Οι τρεις ανήλικοι απολογήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας με τους συνηγόρους τους πάντως, να θέτουν δικονομικό θέμα περί μη αρμοδιότητας διαχείρισης της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι το πλοιάριο εντοπίστηκε στα διεθνή ύδατα, όπου και παραλήφθηκαν οι 63 επιβαίνοντες, μετανάστες και διακινητές, από φορτηγό πλοίο.

Στις απολογίες τους οι 3 νεαροί, αρνήθηκαν ότι ανήκουν στην ομάδα των διακινητών, αλλά σε εκείνη των μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία και υπέδειξαν το άτομο, μεταξύ των υπολοίπων 7 συλληφθέντων, που όπως είπαν είχε την ευθύνη για το ταξίδι.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου και οι 7 ενήλικες, τους οποίους υπέδειξαν οι μετανάστες ως τους διακινητές τους.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.