Ηράκλειο : Ενισχύεται με δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ο Δήμος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Η σύμβαση είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η προμήθεια των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 748.960,00 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της πράξης «ECOROUTs», o Δήμαρχος δήλωσε: «Ενισχύουμε το στόλο του Δήμου Ηρακλείου με δυο σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε στη διάθεσή μας στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα στο Ηράκλειο, προσφέροντας με εναλλακτικούς, ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης στους δημότες. Με την προσθήκη αυτών των δυο οχημάτων κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου με όπλα,βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου η...

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου με όπλα,βεγγαλικά και πυροτεχνήματα

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου η...

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς παραχωρείται στο Υπουργείο Μετανάστευσης για φιλοξενία μεταναστών!

Αλλαγή χρήσης φαίνεται πως δρομολογείται για το Εκθεσιακό Κέντρο...

Πλοκάμια σε όλη την Ευρώπη είχε το κύκλωμα με τα κρυπτονομισματα

Τι αναφέρει το πολυσέλιδο διαβιβαστικό της Αστυνομίας. Ήταν Δεκέμβριος του...

Ο πόλεμος μπορεί να φέρει περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες θεωρούν ασφαλή τη χώρα μας και αυτό...

Νέο καινοτόμο πνευμονιοκοκκικό συζευγμένο εμβόλιο για ενήλικες διαθέσιμο στην Ελλάδα

Για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού άνω των 65...