Ηράκλειο : Ενισχύεται με δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ο Δήμος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Η σύμβαση είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η προμήθεια των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 748.960,00 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της πράξης «ECOROUTs», o Δήμαρχος δήλωσε: «Ενισχύουμε το στόλο του Δήμου Ηρακλείου με δυο σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε στη διάθεσή μας στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα στο Ηράκλειο, προσφέροντας με εναλλακτικούς, ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης στους δημότες. Με την προσθήκη αυτών των δυο οχημάτων κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκινά στις 31 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών μπαίνει στην...

Δήμος Μαλεβιζίου:Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η έναρξη...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού στο Μαλεβίζι πλησιάζει! Οι...

Ξεκινά στις 31 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών μπαίνει στην...

Δήμος Μαλεβιζίου:Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η έναρξη...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού στο Μαλεβίζι πλησιάζει! Οι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εστίαση: “Μάχη” με απώλειες και ακρίβεια σε μια ρευστή σεζόν

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται ο Αύγουστος για την εστίαση...

Τέλος στην «ατιμωρησία» για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα: Νομοσχέδιο φέρνει έως 10 χρόνια κάθειρξη, προσωπική ευθύνη και πρόστιμα

Σημαντική αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα...

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Airbnb

Μια σημαντική αλλαγή συντελείται στην παγκόσμια αγορά των online...