Ηράκλειο : Ενισχύεται με δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ο Δήμος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Η σύμβαση είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η προμήθεια των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 748.960,00 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της πράξης «ECOROUTs», o Δήμαρχος δήλωσε: «Ενισχύουμε το στόλο του Δήμου Ηρακλείου με δυο σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε στη διάθεσή μας στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα στο Ηράκλειο, προσφέροντας με εναλλακτικούς, ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης στους δημότες. Με την προσθήκη αυτών των δυο οχημάτων κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους φοιτητές...

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του...

Στη Λότζια ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας...

Στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης για την 20η Επέτειο...

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους φοιτητές...

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του...

Στη Λότζια ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας...

Στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης για την 20η Επέτειο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Δύσκολο φθινόπωρο για τους αγρότες – Αγωνία για επιδοτήσεις, εργατικά και τιμή λαδιού

Σε κατάσταση έντονης αγωνίας βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης,...

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω τράπεζας – Τι χάνουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες με πληρωμή σε μετρητά

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας» – Πώς ξεχωρίζει και πώς διατηρείται σωστά

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Γιατί διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στους κάτω των 50 – Τι έχει αλλάξει σε 3 δεκαετίες

Μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κυρίως στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια στις...