Ηράκλειο : Ενισχύεται με δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ο Δήμος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Η σύμβαση είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η προμήθεια των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 748.960,00 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της πράξης «ECOROUTs», o Δήμαρχος δήλωσε: «Ενισχύουμε το στόλο του Δήμου Ηρακλείου με δυο σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε στη διάθεσή μας στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα στο Ηράκλειο, προσφέροντας με εναλλακτικούς, ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης στους δημότες. Με την προσθήκη αυτών των δυο οχημάτων κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όλα είναι έτοιμα για τον...

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού...

Δήμος Ηρακλείου:Η Έκθεση Βιβλίου επέστρεψε στην πλ....

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ελάτε να βρείτε το βιβλίο που σας...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Όλα είναι έτοιμα για τον...

Όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού...

Δήμος Ηρακλείου:Η Έκθεση Βιβλίου επέστρεψε στην πλ....

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ελάτε να βρείτε το βιβλίο που σας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΜΙΔΑ: Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα – Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ

Σε λειτουργία μπαίνει τις επόμενες ημέρες το νέο ψηφιακό...

24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Ρέθυμνο

Πρόσκληση από τους ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ για συμμετοχή στην ...

Εορτολόγιο 15 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...