Ηράκλειο:Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο για την φωτιά στο Γιόφυρο

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την καταστροφική φωτιά στο Γιόφυρο αποφάσισε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου για τον 30χρονο και τη 40χρονη που ομολόγησαν την πράξη τους. Νωρίτερα, την ενοχή τους είχε προτείνει και ο εισαγγελέας έδρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος, όπως κατηγορείται, του επιβλήθηκε ποινή 5 ετών και 3 μηνών και θα οδηγηθεί στη φυλακή καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 40χρονη κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στον εμπρησμό και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχαν ασκηθεί διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση και από κοινού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα. Επίσης, αντιμετώπιζαν κατηγορίες για απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων: Ανεπανόρθωτη η ζημιά από την φωτιά
Στη διάρκεια της κατάθεσής τους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την φωτιά περιέγραψαν με πόνο ψυχής την καταστροφή, κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά. Όσον αφορά την επιχείρηση με τα οικοδομικά υλικά – που δεν ήταν ασφαλισμένη – κάηκε ένας χώρος 5.500 τ.μ. όπου υπήρχαν παλέτες με χρώματα. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά “του χρόνου κινδυνεύω να μείνω άστεγος”. Από τα 20 καινούρια αυτοκίνητα – όπως πρόσθεσε – έμειναν μόνο 8, ενώ σημείωσε ότι δεν ήταν ασφαλισμένα.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε η επικίνδυνη καταδίωξη από το Γάζι, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και τα κόκκινα φανάρια που παραβίασαν οι κατηγορούμενοι έως ότου συλληφθούν.

Ήταν σκέψη της στιγμής…
Ο 40χρονος, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και όπως είπε χαρακτηριστικά “ήταν σκέψη της στιγμής και δεν υπολόγιζα ότι θα πάρει έκταση”. όπως πρόσθεσε “βρήκα κάποια πανιά σε κάδο, τους έβαλα φωτιά και τα πέταξα”.

Η κατηγορούμενη, 40χρονη φίλη του είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να αποτρέψει τον 30χρονο ενώ ζήτησε να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.