Ηράκλειο:Έπεσε η κεντρική πόρτα του Θεατρικού Σταθμού– Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση

Ένα απίστευτο περιστατικό που αναδεικνύει τα προβλήματα της συντήρησης των πολιτιστικών χώρων στο Ηράκλειο σημειώθηκε προχθές το βράδυ στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στον κατάμεστο Θεατρικό Σταθμό. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη θεατρική παράσταση ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος.

Χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι του Θεατρικού σταθμού είδαν πως η εξωτερική κεντρική πόρτα είχε πέσει!

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο, η δημοτική αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία και στο σημείο έσπευσε συνεργείο του δήμου, με γερανοφόρο όχημα, προκειμένου να σηκώσουν την πόρτα και να την τοποθετήσουν όπως – όπως για να μην μείνει ανοιχτός ο θεατρικός σταθμός.

«Εμείς ειδοποιηθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου ότι είχε πέσει η κεντρική εξωτερική πόρτα και χρειαζόταν την συνδρομή μας. Ένα γερανοφόρο όχημα με δύο άτομα πήγαν στον Θεατρικό Σταθμό και ξαναστήλωσαν την πόρτα ώστε να μην μείνει ανοιχτός και αφύλαχτος ο χώρος. Η χρήση του χώρου απαγορεύτηκε μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Είχαν σαπίσει οι μεντεσέδες

Κατά την πρώτη αυτοψία των αρχών διαπιστώθηκε πως η πόρτα αποκολλήθηκε και έπεσε εξαιτίας του ότι είχαν σαπίσει οι μεντεσέδες.

Ευτυχώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς εκείνη την ώρα όλος ο κόσμος βρισκόταν εντός του θεατρικού σταθμού εξαιτίας της παράστασης.

Όλοι όμως αναρωτιόντουσαν τι θα γινόταν αν το συμβάν είχε συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα κατά την είσοδο των θεατών στον θεατρικό σταθμό.

Σκέψεις για ακυρώσεις των παραστάσεων

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης στην Λότζια ενώ έχει βγει στην επιφάνεια ξανά το θέμα της συντήρησης των κτιρίων.

Ο Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου αποτελεί εδώ και χρόνια μήλον της έριδος ανάμεσα στον δήμο Ηρακλείου και τον ΟΛΗ ως προς το ποιος θα έχει την ευθύνη του.

Την ίδια ώρα, από πλευράς αντιδημαρχίας Πολιτισμού υπάρχουν έντονες σκέψεις να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον Θεατρικό Σταθμό εξαιτίας της ασφάλειας των συντελεστών και θεατών.https://www.cretapost.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.