Ηράκλειο:Επισκέψεις στα οινοποιεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με αφορμή τις «Ανοιχτές Πόρτες 2024»

Με τις πόρτες τους ανοιχτές και τα κελάρια τους γεμάτα με πολύτιμους και ξεχωριστούς οίνους, τα οινοποιεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και φίλους του κρασιού, οι οποίοι βίωσαν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της δράσης “Ανοιχτές Πόρτες 2024”.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα οινοποιεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας την Κυριακή 19 Μαΐου. Ειδικότερα επισκέφθηκαν τα οινοποιεία Χαραλαμπάκη και Αγγελάκη ενώ στη συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη και Γιώργος Παπαδόπουλος, μετέβησαν στο οινοποιείο Στραταριδάκη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων ξεναγήθηκαν στα οινοποιεία και μυήθηκαν στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της οινοπαραγωγής ενώ δοκίμασαν τα γευστικά κρασιά τους.
«Βιώσαμε μία μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία, συμμετέχοντας στην εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες». Η κρητική γη και δη αυτής της πεδιάδας παράγει ξεχωριστούς και ποιοτικούς οίνους. Περιηγηθήκαμε στα οινοποιεία του Δήμου μας, τα οποία επιτελούν σπουδαίο έργο, δεδομένου ότι η οινοπαραγωγή αποτελεί μέρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού της περιοχή μας. Ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κρασιού και ξεναγηθήκαμε στις περιποιημένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις των οινοποιείων. Συγχαίρουμε και στηρίζουμε τους ανθρώπους που μέσα από αυτή τους τη δραστηριότητα συμβάλλουν στην τοπική και επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου και η στήριξη της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη», ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου .

Τα σχόλια είναι κλειστά.