Ηράκλειο:Eπιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη για παράταση της προθεσμίας έκδοση άδειας επισκευής

Eπιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής

Eπιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία αιτείται παράταση ενός έτους, της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για τους ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων ακινήτων, οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, απέστειλε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.
Στην επιστολή που κοινοποιείται στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
“Με την υπ. αρ. 112750/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α321/7-4-2023 Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίστηκε, η 27η Σεπτεμβρίου 2023, ως καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων, από τον σεισμό της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας αλλά και σε άλλες περιοχές του Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου. Ωστόσο, έως σήμερα τα προβλήματα που υπάρχουν στην εν λόγω διαδικασία είναι πολλά και σημαντικά με συνέπεια να καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις σε ότι αφορά τον έλεγχο των κτισμάτων που επλήγησαν από τον σεισμό αλλά και τις εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες» .
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ζητάει -προς επίρρωση των παραπάνω- να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των σεισμόπληκτων ακινήτων του Δήμου αντιμετωπίζουν ζητήματα οικονομικής δυσπραγίας ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πλήρους απαξίωσης των εν λόγω περιουσιών σε περίπτωση που δεν υποβληθούν εγκαίρως οι σχετικοί φάκελοι- μελέτες.
.

Τα σχόλια είναι κλειστά.