Ηράκλειο:Η απάντηση του Διοικητή για την διασπορά κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών.

Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από Μαραθώνια Προσπάθεια της Επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά.

Όμως η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών του Προέδρου ΕΝΛ κου Κοφτερίδη και της Διοίκησης από 10/01 για συνεχή Rapid Tests, παρά τους ελέγχους είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.

Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Είναι άλλωστε σαφές ότι αν δε γινόταν ο έλεγχος δε θα είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα.
Η Επιτροπή Λοιμώξεων, η Διοίκηση, και η ομάδα Αντιμετώπισης που συνεδριάζει κάθε Τρίτη, ανέδειξε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑ.Γ.Ν.Η
Καθηγητής ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4...

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ηράκλειο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας

Ανακοινώνεται, λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας δρόμου μικρών κατηγοριών στα...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4...

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ηράκλειο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας

Ανακοινώνεται, λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας δρόμου μικρών κατηγοριών στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υποκλοπές: Στις 16 Απριλίου η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Την Πέμπτη 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η προ...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Τελετή Ορκωμοσίας και Απονομής Πτυχίων της ΑΣΤΕΚ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στηρίζει τους νέους επαγγελματίες του...