Ηράκλειο:Έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη από τους Λευτέρη Αυγενάκη και Χρήστο Τριαντόπουλο

Τη χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μαλεβιζίου ανακοίνωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης «Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση» που διοργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου.

Στο χαιρετισμό του, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που έχει κάνει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, με σειρά μελετών που βρίσκονται εξέλιξη για αντιπλημμυρικά έργα, φράγματα ανάσχεσης καθώς και παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη θωράκιση του δήμου και την προστασία των πολιτών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου παρουσίασε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που αφορά στη μετάβαση του Δήμου, μετά από δεκαετίες επιβάρυνσης, σε ένα καινοτόμο, αειφόρο και βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο ανάπτυξης. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει, την αναγκαιότητα να υπάρξει διαθέσιμος ενεργειακός χώρος στην Κρήτη, για τις Ενεργειακές Κοινότητες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς τα οφέλη θα είναι σημαντικά για τους πολίτες μέσα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που άμεσα μπορούν να υλοποιηθούν στο Μαλεβίζι με βάση τις ώριμες μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το Δήμο. Παράλληλα παρουσίασε τους βασικούς άξονες των πολιτικών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον Αγροτικό Τομέα, τις αλλαγές που θα γίνουν σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ αναφέρθηκε σε μελέτες και έργα που θα υλοποιηθούν στην Κρήτη για τον τομέα της άρδευσης.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξήρε την πρόβλεψη του Δήμου, μέσα από τα κονδύλια που δόθηκαν για την αποκατάσταση των επιπτώσεων των πλημμυρών του, να προχωρήσει σε σειρά μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών αυτών. Μάλιστα ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, με την ολοκλήρωση των μελετών.
Τα έργα που ανακοινώθηκε πως θα χρηματοδοτηθούν και μπορούν άμεσα με την ένταξη τους να δημοπρατηθούν καθώς έχουν ώριμες μελέτες με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις είναι:
• Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Ροδιά
• Η αποκατάσταση, η βελτίωση και ενίσχυση του βιολογικού καθαρισμού στον Κρουσώνα
• Η δημιουργία νέας γεώτρησης στην Τύλισο
• Έργα αγροτικής οδοποιίας καθώς και
• Η ολοκλήρωση των μελετών για το φράγμα του Βαρσαμά

Τα σχόλια είναι κλειστά.