Ηράκλειο:Η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων (IUF) για 2η συνεχή χρονιά στο ΕΛΜΕΠΑ

Ημερομηνία:

Tο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), θέλοντας να στηρίξει τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, συνδιοργανώνει και φιλοξενεί τη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων (International University Fair, IUF) που έρχεται για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, 14:00 – 19:00, στο κτήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ). Η IUF αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πραγματοποιείται φέτος, για 12η φορά στην Ελλάδα.

Η IUF απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και στους ίδιους τους μαθητές καθώς παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού για μετά το Λύκειο. Κεντρική ιδέα της IUF είναι ότι κάθε μαθητής πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής για την εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις διαθέσιμες εκπαιδευτικές του επιλογές.

Για αυτό τον λόγο οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούν τους μαθητές, να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις σχετικά με την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους εξέλιξη και να έρθουν σε επαφή στον χώρο της έκθεσης με εκπροσώπους από ελληνικά, κυπριακά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στην έκθεση IUF, ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα παρακάτω:
-Συμβουλευτική Καριέρας,
-Συμβουλευτική Διεθνών Σπουδών,
-Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
-Πληροφορίες για τις διαθέσιμες υποτροφίες και οικονομικές διευκολύνσεις,
-Διαλέξεις σχετικά με τα κριτήρια εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τον τρόπο υποβολής αίτησης, τα επαγγέλματα του μέλλοντος αλλά και τις τάσεις στην αγορά εργασίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για μαθητές και φοιτητές και απαιτείται εγγραφή εδώ.
Δείτε το Πρόγραμμα των σεμιναρίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου...

Με ρεκόρ επιβατών ξεκίνησε ο Αύγουστος στο αεροδρόμιο «Νίκος...

“Διάβασαν” το μυστικό του Γιούχτα: Μινωική επιγραφή...

Νέα επιστημονική μελέτη για ένα μυστήριο της Γραμμικής Α...

Ρεκόρ από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου...

Με ρεκόρ επιβατών ξεκίνησε ο Αύγουστος στο αεροδρόμιο «Νίκος...

“Διάβασαν” το μυστικό του Γιούχτα: Μινωική επιγραφή...

Νέα επιστημονική μελέτη για ένα μυστήριο της Γραμμικής Α...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Με ρεκόρ επιβατών ξεκίνησε ο Αύγουστος στο αεροδρόμιο «Νίκος...

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν

Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μάρκους Χόλμγκρεν...

Τα μέτρα στο καλάθι του Μητσοτάκη και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής: Τι «κλειδώνει», τι κόπηκε

Στο τραπέζι μεγαλύτερη ενίσχυση για τους συνταξιούχους. Ο βασικός κορμός...