Ηράκλειο : Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός στηρίζει την γυναικεία χειροτεχνία στην Κρήτη

Ο Α’ κύκλος επιμόρφωσης γυναικών, μίας σειράς αντίστοιχων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη, ξεκίνησε σήμερα 12/2/2020 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιμένα Χερσονήσου. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία του Πλοηγού Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή, υπεύθυνος φορέας για το πρόγραμμα «Μονάδα Στήριξης Γυναικείας Χειροτεχνίας στην Κρήτη», του Δήμου Χερσονήσου και του Κοινωνικού και Πολιτιστικού και Οικολογικού Δικτύου (ΚΟΙΠΟΔΙ).

Στην έναρξη της επιμόρφωσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Γιάννης Σέγκος, ο Πρόεδρος του ΠΛΟΗΓΟΥ κος Χάρης Ροδιτάκης, και ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΟΔΙ κος Γιάννης Κομονταχάκης.

Στόχος των επιμορφωτικών αυτών σεμιναρίων είναι η στήριξη της γυναικείας χειροτεχνίας στην Κρήτη, η διάσωση και αξιοποίηση των σχετικών τεχνικών γνώσεων καθώς και η οργανωτική και λειτουργική βοήθεια προς τις υφιστάμενες ή η υπό δημιουργία γυναικείες χειροτεχνικές επιχειρήσεις. Αντίστοιχες επιμορφωτικές συναντήσεις θα ακολουθήσουν σε πολλές περιοχές της Κρήτης και βασική παράμετρος όλων των παραπάνω προσπαθειών είναι η σύνδεση με την τοπική αγορά και κυρίως την τουριστική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.