Ηράκλειο : Η Ιατρική ακριβείας, η Βιοποικιλότητα και η Γονιδιωματική Βιολογία στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου Βιοπληροφορικής στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η επιστημονική εταιρία «Ελληνική Βιοπληροφορική», το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Ιατρική ακριβείας, Βιοποικιλότητα και Γονιδιωματική Βιολογία» με συνδιοργανώτρια Αρχή την Περιφέρεια Κρήτης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, ενώ θα προηγηθεί στις 10 Οκτωβρίου ημερίδα εκπαίδευσης περισσοτέρων από 40 νέων επιστημόνων σε μεθόδους αιχμής βιοπληροφορικής ανάλυσης. Στόχος του Συνεδρίου αποτελεί η σύγκλιση της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας στο χώρο της Βιοϊατρικής αλλά και της σύγχρονης Βιολογίας, και το πώς αυτές επηρεάζονται και εξελίσσονται από την καταλυτική επίδραση και συνεισφορά της Βιοπληροφορικής. Η Βιοπληροφορική αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιστημονικό κλάδο αιχμής που βρίσκεται στην κορυφή της επιστημονικής πρωτοπορίας και καινοτομίας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πλήθος επιφανών επιστημόνων διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα καλύψουν τα τρια θεματικά πεδία του Συνεδρίου που αποτελούνε ερευνητικά πεδία αιχμής τόσο στον ακαδημαϊκό-ερευνητικό όσο και στο βιομηχανικό χώρο. Το Συνέδριο έχει προσελκύσει πάνω από 150 επιστήμονες από 16 χώρες, καθώς αποτελεί μείζον γεγονός στο χώρο της Βιοπληροφορικής, της Βιοιατρικής και της σύγχρονης Βιολογίας.

Ιστοσελίδα του Συνεδρίου:
http://hbio2019.hbio.info

Τα σχόλια είναι κλειστά.