Ηράκλειο:Η Πρέσβης του Μεγάλο Δαουκάτου του Λουξεμβούργου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε η Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κα Elisabeth Cardoso, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της χώρας της στην Κρήτη, κ. Γιώργο Αεράκη.

Την κα Cardoso υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τον οποίον συζήτησαν τη δυνατότητα εξαγωγής υψηλής ποιότητας Κρητικών προϊόντων στο Λουξεμβούργο, καθώς επίσης και την εισαγωγή προϊόντων που παράγει το Λουξεμβούργο, όπως κρασί και γαλακτοκομικά, στην Κρήτη.

Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα διοργάνωσης διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης (webinar) από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώστε να γνωρίσουν οι δύο πλευρές τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς εμπορικής συνεργασίας, με τη συμβολή και του κ. Αεράκη, ο οποίος εργάζεται αρκετά χρόνια για τη διατήρηση ισχυρών δεσμών με τη χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι το Λουξεμβούργο έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο, γεγονός που επιτρέπει στους καταναλωτές ν΄ αγοράσουν ποιοτικά προϊόντα. Πρόκειται επίσης για μια μικρή αγορά, κατάλληλη για μικρούς παραγωγούς – εξαγωγείς οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς με τα Κρητικά προϊόντα τους.
« Ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους συνεργίας μεταξύ των δύο πλευρών» ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι «η ευρωπαϊκή αγορά αφήνει αρκετά περιθώρια για τη σύναψη εμπορικών σχέσεων για και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων»

Τα σχόλια είναι κλειστά.