Ηράκλειο:Η πρώην βάση Γουρνών στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ημερομηνία:

Με ποια κριτήρια ορίστηκε το τίμημα; Να δημοσιοποιηθεί, επιτέλους, η έκθεση αποτίμησης της έκτασης

Επανέρχεται στο θέμα αποτίμησης της αξίας της έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την συνυπογραφή 18 Βουλευτών, ζητάει την κοινοποιήσει της έκθεσης αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή.

«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση κρατάει κρυφή την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή, σύμφωνα με την οποία προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών; Ενός εκ των πλέον προνομιακών ακινήτων της Κρήτης;» δηλώνει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, στις 24/2/2021, στις 15/12/2021 και στις 07/10/2022, έχουμε ζητήσει ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού της αξίας της έκτασης, που οδήγησε στην παραχώρηση με τίμημα ίσο με το κόστος κατασκευής 3,5 περίπου χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ! Ο αρμόδιος Υπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πλέον. Οφείλει καθαρές απαντήσεις.».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17/2/2021 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών, με τιμή εκκίνησης 22,6 εκ. ευρώ και την προσφορά του πλειοδότη να διαμορφώνεται στα 40,2 εκ. ευρώ. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, το κυβερνητικό επιτελείο αποφεύγει να κοινοποιήσει την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ως εύλογη η συγκεκριμένη οικονομική προσφορά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ε.Π.Κ.Κρητης: Γράφει η Ιωάννα Μελάκη ,για τους...

Άρθρο της Ιωάννας Μελάκη Γράφει η Ιωάννα Μελακη μέλος,...

Δήμος Ηρακλείου:Πέντε πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή...

Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και...

Ε.Π.Κ.Κρητης: Γράφει η Ιωάννα Μελάκη ,για τους...

Άρθρο της Ιωάννας Μελάκη Γράφει η Ιωάννα Μελακη μέλος,...

Δήμος Ηρακλείου:Πέντε πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή...

Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες για τα 22 μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΦΚΑ

Το κύκλωμα μέσω εικονικών εταιριών φέρεται να εξαπατούσε τον...

Fuel pass: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Δικαιούχοι, ποσά και κριτήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του βοηθήματος,...

Βιταμίνες D και Β12: Σε ποιους, πότε και πώς – Επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη λήψη τους

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έλλειψη βιταμινών δεν προκαλεί άμεσα...