Ηράκλειο: Ιδρύεται τμήμα μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον τουρισμό

Προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο την περίοδο 2019-2020, όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηράκλειου Νίκο Κοκολάκη και τον γραμματέα Γιάννη Σμυρνάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Γεωργία Καραστάθη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης και στενής συνεργασίας που έχει καθιερώσει η υπουργός με τους φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο, και της παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των αιτημάτων που έχουν καταθέσει.

Εντάσσεται στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, σε συνέχεια των προγραμμάτων που ξεκίνησαν με επιτυχία την περίοδο 2018-2019 σε δέκα πόλεις, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των ξενοδοχοϋπαλλήλων ευχαρίστησαν την υπουργό για την ανταπόκρισή της στο αίτημά τους και τόνισαν την σημασία που έχει η απόφαση για την επέκταση του προγράμματος σε περιοχές με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.