Ηράκλειο: Κάλεσμα των συνταξιούχων για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη 2019 και 10:00π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, “ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και το κάλεσμα συνεχίζει:

“Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠαΣοΚ, 45 χρόνια από την «Αλλαγή» –...

Από τον θρίαμβο της 18ης Οκτωβρίου και τα πανηγύρια...

Μητσοτάκης: Οι ελληνικές προτάσεις γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές

Μητσοτάκης: Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την Ευρώπη να κινηθεί...

ΠαΣοΚ, 45 χρόνια από την «Αλλαγή» –...

Από τον θρίαμβο της 18ης Οκτωβρίου και τα πανηγύρια...

Μητσοτάκης: Οι ελληνικές προτάσεις γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές

Μητσοτάκης: Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την Ευρώπη να κινηθεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λένα Ζευγαρά: Το νέο single «Αδέσποτο» και οι εμφανίσεις στο Vog Club Athens

Η Λένα Ζευγαρά βρίσκεται στην πιο δημιουργική και επιτυχημένη...

Η Μαρία Αντωνακάκη για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν Καζαντζακηs

Το αεροδρόμιο δεν είναι «φιλέτο». Είναι η τελευταία μεγάλη...

Ιεράπετρα: Ξερίζωσε τρεις ελιές για να αποφύγει αδέσποτο σκύλο

Ο νεαρός οδηγός στην προσπάθειά του να αποφύγει το...

«Βούλιαξε» η Κρήτη από τις αρχές Οκτωβρίου – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Κρήτη, στον σταθμό...