Ηράκλειο – Καπετανάκειο: Οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσα στο …εκκλησάκι

Ηράκλειο – Καπετανάκειο: Οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσα στο …εκκλησάκι

“Πριν λίγες ημέρες απασχόλησε και ΠΑΛΙ την επικαιρότητα ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει στο πολύπαθο Καπετανάκειο: μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Το ιστορικό σχολείο τείνει να ταυτιστεί πλέον με το με το «Γιοφύρι της Άρτας» για το Ηράκλειο. Τόσο που να έχει γίνει πια σύνθημα ο φόβος στα σχολεία του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν κτηριακά προβλήματα και είναι δεκάδες, «να μην γίνουμε Καπετάνακειο»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Πάνω από μια δεκαετία διήρκησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των κτηρίων που όμως στην πραγματικότητα ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν! Δεκάδες πισωγυρίσματα και παλινωδίες βαρύνουν τις δημοτικές αρχές διαχρονικά. Όλο αυτό το διάστημα, τα μαθήματα γίνονταν σε κοντέινερ και τα παιδιά τότε έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις υπό τον ήχο των σφυριών και των μηχανημάτων! Να μην πούμε για τις φορές που πλημμύρισαν οι καινούριες εγκαταστάσεις…

Είναι πια φανερό ότι το Καπετανάκειο – το καινούριο «σύγχρονο» κτήριο για το οποίο έχει το θράσος και αυτή η δημοτική αρχή να κομπάζει (!)- δεν επαρκεί ούτε σαν κτήριο ούτε σαν δυναμική. Εντάσσεται στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το Ηράκλειο και ονομάζεται σχολική στέγη με τις τραγικές ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα τα οποία δεκάδες φορές έχουμε επισημάνει και αναδείξει. Πρόβλημα το οποίο η δημοτική αρχή προσπαθεί να κουκουλώσει με την λύση των κοντέινερ!

Το λέμε άλλη μια φορά και στους όψιμους υπερασπιστές της επαίσχυντης αυτής λύσης: δεν θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κουτιά αλλά σε σύγχρονα σχολειά!

Εδώ και τώρα να σχεδιαστεί και να μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Καπετανάκειου ώστε να στεγαστούν όλοι οι μαθητές”.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.